Kultura
SVEČANOST NAGRADA U GLAZBENOJ ŠKOLI POŽEGA

Alen Kovačević: "Entuzijazam vlada u našoj školi!"
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
POŽEGA – Da je entuzijazam obilježje Glazbene škole Požete potvrđuje 89-ero učenika nagrađenih na raznim natjecanjima. Za njih je u prigodi Međunarodnoog dana glazbe održan svečani prijem, kako bi im se još jednom čestitalo na rezultatima. „Kad podvučemo crtu na kraju i vidimo čime se to možemo ponositi na kraju ove školske godine, rezultat je ukupno 79 učenika koji su sudjelovali na školskom, regionalnom, županijskom, nekom od međunarodnih natjecanja ili državnom natjecanju. Veliki ih je broj, svake godine sve više nagrada i više priznanja, entuzijazam definitivno vlada u našoj školi.“ , rekao je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević, te izrazio uvjerenje da će taj broj dogodine biti i veći.

Tijekom školske godine održano je blizu stotinu koncerata, 40-etak izvanškolskih nastupa, a učenici su osvojili čak 77 prvih nagrada na natjecanjima. Čestitke za postignute uspjehe uputio im je Ferdinand Troha, zamjenik županice Antonije Jozić, rekavši: „Nastavite biti najbolji, da budete na ponos svojim roditeljima i nama, a ponajprije da budete na ponos sebi.“

Posebno priznanje uručeno je Mješovitom zboru Glazbene škole i Harmonikaškom orkestru.  Na ponos škole su i Oskari znanja, pet učenika i četiri nastavnika Glazbene škole Požega: Margareta Jakobović i mentorica Barbara Kšenek, nast.; Laura Vincer i mentor Ivan Luladžić, mag. mus.; Fran Matić i mentorica Kristina Banovac, mag. mus.; Ema Kovačević i Hana Knežević, mentorica Matea Šeremet, mag.mus. (B.S.T.)
Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike