Sport
ZAVRŠEN MALONOGOMETNI TURNIR TENJA 2022. UZ OSJEČKO

Slavili seniori Murse VBK, veterani AB Skripte i Lege pioniri
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
U Tenji je završen ljetni malonogometni turnir Tenja 2022. uz Osječko. U finalnoj večeri odigrani su završni susreti za prvo i treće mjesto u konkurenciji pionira, seniora i veterana, a koliko je turnir postalo mjesto okupljanja svih ljubitelja hakla i ne samo njih, svjedoči velik broj gledatelja. Nećemo pretjerati, ako kažemo da je završnu večer pratilo tisuću gledatelja. Neki s velikom pozornosti na tribini pored igrališta u Tenji, a neki pod šatorom ili pored igrališta uz obilje ića i pića.

Dakako, ono najvažnije odigralo se na terenu. Program su otvorili pioniri nakon što je Perfect team svladao NŠ NK Čepin u finalu nije bilo dvojbe. Lege su s 3:0 svladali tenjsku momčad PZ Ćelije uz jedan pogodak Andrije Kerovca i dva Tina Tomljanovića. Njih dvojica dobili su i pojedinačne nagrade pa je Kerovec proglašen najboljim igračem, a Tomljanović je bio najbolji strijelac završnice (računali su se pogotci od polufinala). Za najboljeg vratara proglašen je njihov (ko)lega Karlo Varlam.

Zanimljivi susreti odigrali su se kod veterana. Hebron Kafić uzdravlje pobjedom nad Eko Jazom 3:2 zaslužio je treće mjesto. U finalu je AB Skripta svladala Caffe 5 Gravia s 2:1. Bilo je jako dramatično Skripta je povela preko Šimića i Dakića, Mario Mijatović u 17. minuti vratio je susret u neizvjesne vode, a onda je Mijatović u samoj završnici iz "slobodnog udarca" nakon akumuliranog prekršaja Skripte bio u prigodi izjednačiti. Vratar Boris Benić obranio je loptu uz sam donji lijevi kut pa je Skripti pripalo još jedno finale nekog od regionalnih turnira. "Skriptaši" su dobili i pojedinačne nagrade. Najbolji vratar je Boris Benić, najbolji strijelac Goran Dakić, kojem je bio ovo prvi veteranski turnir, a najbolji igrač već pomalo ikona osječkog hakla Hrvoje Šimić. Kakav će sigurno biti jednoga dana i Dakić, inače dugogodišnji prvoligaški futsal igrač.

U susretu za 3. mjesto seniora Caffe 5 Gravia DGO svladali su Autopraonicu Mustang s 2:1. Donjograđani se "lože" na svoj turnir koji je započeo na Zelenom polju gdje brane naslov prošlogodišnjeg pobjednika. Zato nikakvih dvojbi nije bilo u finalu. Mursa VBK sa 4:0 svladala je tenjsku momčad CB Downtown. Tri pogotka postigao je Domagoj Damjanović, a jedan Ivan Ćosić. Sasvim zasluženo Damjanović je bio i najbolji strijelac, a i najbolji igrač glavnog turnira u Tenji, dok je titulu za najboljeg vratara odnio Marko Simić iz CB Downtown. Nakon završetka turnira i dodjele nagrada gledatelji se nisu još razišli. Uslijedilo je i izvlačenje bogate tombole i zabavno-glazbeni program.

Rezultati finalne večeri: pioniri za 3. mjesto: Perfect team - Nš NK Čepin 1:0; pioniri finale: Lege - PZ Ćelije 3:0; veterani za 3. mjesto: Hebron Kafić uzdravlje - Eko Jazo 3:2; veterani finale: AB Skripta - Caffe 5 Gravia 2:1; seniori za 3. mjesto: Caffe 5 Gravia DGO - Autopraonica Mustang 2:1; seniori finale: Mursa VBK - CB Downtown 4:0. K.Lacković
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike