Osijek
PLJESAK I NAGRADE NAJBOLJIM OSMAŠIMA I OSMAŠICAMA

Najosmašica 2022. je Corina Bilić iz 8.a OŠ Ljudevita Gaja
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
DIVJAK: Izbor najboljih osmaša u Glasovoj produkciji zauzima posebno mjesto, jer nam je cilj poticati izvrsnost i znanje

Vezani članci

CORINA BILIĆ, NAJOSMAŠICA

Važno je biti svjestan svojih kvaliteta, ali nitko nije savršen

“OSJEČKI OSMAŠI” - GODIŠNJAK S OSMIJEHOM

Najbolji od najboljih!

Corina Bilić, učenica 8.a razreda OŠ Ljudevita Gaja, osječka je Najosmašica 2022.! Laskava titula i prijenosno računalo, dar Glasa Slavonije, pripali su joj u ponedjeljak u kinu Urania, gdje su svečano predstavljeni i nagrađeni najbolji ovogodišnji osmaši. Riječ je o projektu koji je Glas Slavonije organizirao i realizirao 19. godinu zaredom u suradnji sa sponzorima i pokroviteljima, a sve radi poticanja i nagrađivanja izvrsnosti, marljivosti i upornosti školaraca.



Uz prvonagrađenu Corinu, dobitnici nagrada, od 2. do 19. mjesta su: Greta Galić (OŠ Mladost), koja je nagrađena biciklom, darom Adriatic osiguranja, dok je Klara Đuretić (OŠ Tenja) od tvrtke Bijelić d.o.o. na dar dobila mobitel. Marko Leskur (OŠ Grigor Vitez), Gloria Mihaljević (OŠ Tin Ujević), Matej Horvat (OŠ Mladost), Tea Mihaljević (OŠ Vladimir Nazor, Čepin) te Petra Zubonja (OŠ Tenja) nagrađeni su od strane Pučkog otvorenog učilišta Osijek ljetnim kampom engleskog jezika u vrijednosti 1000 kn. Antonio Vanek (OŠ Franje Krežme) i Klara Slivka (OŠ Vijenac) poklon-bonom Zlatarne Karat u vrijednosti 500 kuna, a Nora Giesler (OŠ Antuna Mihanovića) i Mia Bušić (OŠ Cvjetno) ručnim satovima Urara Živkovića. Luka Jurković (OŠ Antunovac) i Iva Janjić (OŠ Sv. Ane) nagrađeni su poklon bonovima dućana Silver For You u vrijednosti 300 kuna. Lukas Anđelić (OŠ Dobriša Cesarić) i Jelena Čeč (OŠ Ivana Filipoviča) primili su poklon-bon prirodne kozmetike Boolab u vrijednosti 300 kuna. Dora Josić (OŠ Retfala) dobila je srebrenjak tvrtke Plemenit u vrijednosti 280 kuna, a Ana Zara Perić (OŠ Retfala) i Karla Matoković (OŠ August Šenoa) godišnje članarine GISKO-a.

U stankama tijekom dodjele nagrada publiku su dojmljivim nastupima oduševile članice Plesnog studija Shine, dok su čestitke dobitnicima uputili predsjednik Uprave Glasa Slavonije Bojan Divjak te zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin i zamjeni i župana Josip Miletić.

- Izbor najboljih osmaša u Glasovoj produkciji zauzima posebno mjesto, jer nam je osnovni cilj poticati izvrsnost i znanje. Pročitali smo i prosudili sve kandidature za najbolje osmaše koje su nam stigle i veseli nas osjećaj da bi svatko od njih mogao biti taj najbolji. Želim vam u nastavku vašega rada da budete jednako uspješni kao što ste bili do sada - poručio je Divjak.

- Čestitam svima čija su se imena našla na popisu nagrađenih. Ovo je odlična inicijativa koja potiče najmlađe da budu uspješni, da se bore, uče i razvijaju te uvide da se to isplati - rekao je Vulin.

- Osječko-baranjska županija potiče izvrsnost i darovitost djece, ali isto tako cijenimo i njihov svakodnevni rad. Čestitam svim dobitnicima nagrada, uvjeren da će one biti poticaj za njihovo daljnje obrazovanje - rekao je Miletić.

Ivan Alilović

1. NAGRADA:

Prijenosno računalo, dar Glasa Slavonije, Corini Bilić uručili su zamjenik župana Josip Miletić i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin

2. NAGRADA:

Bicikl je Greti Galić uručio Neđeljko Knežević, direktor Adriatic osiguranja - podružnice Osijek

3. NAGRADA:

Mobitel POCO X3 PRO Frost Blue Klari Đuretić uručila je Ivana Bijelić, izvršna direktorica Bijelić Company

4. i 5. NAGRADA:

Vaučer za ljetni kamp engleskog jezika u vrijednosti 1000 kuna Marku Leskuru i Gloriji Mihaljević uručila je Martina Čepo, voditeljica obrazovanja odraslih u Pučkom otvorenom učilištu Osijek

6., 7. i 8. NAGRADA:

Vaučer za ljetni kamp engleskog jezika u vrijednosti 1000 kuna Mateju Horvatu i Petri Zubonji uručio je Marin Seleš, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek. Nagrađena Tea Mihaljević nije prisustovala dodjeli

9. i 10. NAGRADA:

Poklon-bon u vrijednosti 500 kuna Zlatarnice Karat Klari Slivki i Antoniju Vaneku uručila je Ivana Rab Guljaš, urednica u Glasu Slavonije

11. i 12. nagrada:

Nori Giesler i Miji Bušić ručne satove Urara Živkovića uručio je Bojan Divjak

13. i 14. nagrada:

Luki Jurkoviću i Ivi Janjić poklon-bon Silver for you uručio je Bojan Divjak

15. i 16. nagrada:

Ivici Anđeliću (za sina) i Heleni Čeč poklon-bon BooLaba uručio je B. Divjak

17. nagrada:

Dori Josić srebrenjak je uručio Pavo Ðanić iz tvrtke Plemenit

 

18. i 19. nagrada:

Ani Zari Perić i Karli Matoković godišnju članarinu Gisko-a uručio je Siniša Petković

 

EVA GETOŠ, VODITELJICA

Odlikašica i umjetnica

 

Svečanu dodjelu nagrada osmašicama i osmašima vodila je talentirana Osječanka Eva Getoš, Retfalčanka koja upravo završava drugi razred Druge (jezične) gimnazije. U Osnovnoj školi "Retfala" bila je učenica generacije, a odlične je ocjene nastavila nizati i u gimnazijskim klupama, pa će tako i ovaj razred završiti s izvrsnim uspjehom.



Iako joj je škola uvijek na prvom mjestu, Eva uspijeva razvijati svoje talente, i to radi s velikim žarom i veseljem. Jedna od njezinih ljubavi je Dramski studio, čija je voditeljica, glumica Areta Ćurković, i preporučila Evu za voditeljicu.



- Članica sam Dramskog studija za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, a prije sam pohađala Dramski studio za osnovce. Još od nižih razreda osnovne škole članica sam Plesnog kluba Broadway, a privatno sam krenula i na satove pjevanja. Gluma, ples i pjevanje zapravo su temelji za ostvarivanje moje velike želje da studiram glumu, što će se, nadam se, i ostvariti. Opcija B mi je studij režije, koji mi je također privlačan, ali gluma mi je ipak prva na popisu želja - otkriva svoje planove Eva.



Dodaje kako se trudi čitati što više, a rado gleda dobre filmove i serije. Kad god stigne, ode na predstavu, izložbu, koncert i slične događaje. Jako voli svoje prijatelje i druženje s njima.



Eva je, zanimljivo, nakon voditeljske uloge na svečanoj dodjeli nagrada osmašima odjurila u Vinkovce, gdje je vodila plesnu produkciju. I. Rab Guljaš

Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

“LAŽI O SRPSKOM ANTIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU”

O knjizi Mihovila Biočića u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije