Osijek
CORINA BILIĆ, NAJOSMAŠICA

Važno je biti svjestan svojih kvaliteta, ali nitko nije savršen
Objavljeno 21. lipnja, 2022.

Vezani članci

PLJESAK I NAGRADE NAJBOLJIM OSMAŠIMA I OSMAŠICAMA

Najosmašica 2022. je Corina Bilić iz 8.a OŠ Ljudevita Gaja

Corina Bilić, učenica OŠ Ljudevita Gaja u Osijeku, ovogodišnja Najosmašica, otkrila nam je u razgovoru nakon svečane dodjele kakav je osjećaj biti prepoznat kao najbolji među toliko izvrsnih učenika.



- Osjećaj je nestvaran, jer svih 66 kandidata smatram izvrsnima, sudeći prema njihovim životopisima. Svi su neprocjenjivo kvalitetni učenici, čak i oni koji nisu nominirani, a takvih je bilo i u mome razredu - mišljenja je Corina, koju je prema vlastitom priznanju nagrada prilično iznenadila.

- Nekako mi je nevjerojatno da sam među svim tim učenicima, koji su zaista izvrsni, baš ja izabrana kao najbolja. Zaista lijep osjećaj - rekla nam je još uvijek pod dojmom velikog priznanja.

Najdraži su joj predmeti kemija, engleski jezik i matematika, a hobiji tenis i slikanje. Mlađim generacijama otkriva koji je ključ uspjeha.

- Smatram da sve vrijeme treba biti ustrajan i truditi se neovisno o poteškoćama. Uvijek možemo upitati druge za savjet i pomoć, jer nitko nije savršen i uvijek ima mjesta za poboljšanje - ističe Corina.

Osnovnu će školu pamtiti po zanimljivim iskustvima s ekskurzija koje su joj upotpunile sliku škole u kojoj je usvojila jednu veliku vrijednost.

- Smatram da je to vrijednost samoprocjene koju nije lako steći. Jako je važno biti svjestan vlastitih kvaliteta, ali i loših strana te priznati samome sebi da nisi savršen - ističe Corina, koja nam je otkrila kako su joj planovi za nastavak školovanja vezani uz III. gimnaziju Osijek, dok za one dugoročnije još nije sigurna, jer puno je područja koja ju zanimaju.

Corinin tata Zlatko Bilić otkrio nam je kako je prekrasan osjećaj biti njezinim ocem.

- Ne samo zbog ove nagrade, već zato što je zaista prekrasna osoba. Kao roditelj četvero djece znam što znači kada ona svoje obveze ispunjava samostalno, bez ikakvih prisila, tako da joj mogu samo čestitati - rekao je ponosni otac najosmašice. I. Alilović
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike