Autoglas
ELEKTRIFIKACIJA JE BUDUĆNOST

Auto Hrvatska je izgradila mrežu električnih punionica
Objavljeno 21. lipnja, 2022.

Auto Hrvatska je domaćim vozačima električnih vozila kroz značajna ulaganja i strateško lociranje osigurala i mrežu punionica u svojim poslovnim centrima diljem Hrvatske. Projekt elektrifikacije bazira se na tri ključna segmenta - ponudi vozila iz osobnog i gospodarskog asortimana, servisnim multibrand uslugama za vozila na hibridni i električni pogon te mreži punionica diljem Hrvatske. Punionice se nalaze u svim gradovima i lokacijama gdje Auto Hrvatska ima svoje poslovne centre.



Projekt elektrifikacije usluga Auto Hrvatske započeo je kroz servisni segment gdje su korisnicima ponuđene servisne usluge za hibridna i električna vozila. Uslijedilo je ostvarivanje suradnje s vodećim kineskim proizvođačem vozila Chongqing Sokon Motor Company, čime je Auto Hrvatska postala generalni uvoznik DFSK električnih osobnih vozila marke Seres i komercijalnih modela DFSK na hrvatskom tržištu. Nedavno je predstavljen električni autobus MAN Lion‘s City E koji će na domaće prometnice donijeti pozitivne prijevozničke i nužne ekološke promjene. Radi se o električnim autobusima za prijevoz putnika koji su jedni od tehnološki najnaprednijih gospodarskih vozila na globalnom tržištu. Ovaj segment ponude Auto Hrvatske na gradske prometnice donosi održivi javni prijevoz koji čini gradove tišim i čišćim, smanjujući emisiju CO2. Ključan čimbenik za uspješnu tranziciju gradskog prijevoza prema održivosti je razvoj javno dostupne infrastrukture za punjenje električnih vozila. Za to je nužna financijska podrška domaćih i europskih fondova za zaštitu okoliša i aktivnost prijevoznika za ulaganje u razvoj mreže punionica visokih performansi.

- Naša je misija vozačima i korisnicima naših usluga omogućiti cjelokupni paket usluga koje jedan vozač treba. Od kupnje vozila, ponude dodatne opreme za vozilo, licencirane servisne usluge, obavljanja registracije i osiguranja vozila u ime kupca, usluge pranja vozila, izdavanja kartica za punjače elektrovozila - rekao je Alen Vuksan-Ćusa, izvršni direktor za osobni program Auto Hrvatske.

Auto Hrvatska, najiskusnija domaća kompanija u sektoru autoindustrije, ove godine slavi 70 godina uspješnog poslovanja. Grupacija zauzima vodeću poziciju na domaćem tržištu gospodarskih vozila s ukupnim udjelom od oko 30 %. U svom širokom spektru aktivnosti pokrivaju usluge prodaje i servisiranja vozila, rezervnih dijelova, guma, alata, servisne opreme.

Milan Bugarić