Kultura
U ĐAKOVU 25. SUSRETI KNJIŽEVNIH KRITIČARA

U konkurenciji za Nagradu Julija Benešića
Objavljeno 21. lipnja, 2022.
U Đakovu se u srijedu i četvrtak, 23. i 24. lipnja, održavaju jubilarni, 25. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara, u sklopu kojih se dodjeljuje i Nagrada Julija Benešića za najbolju knjigu književnih kritika u prethodnoj godini. Ove su godine u konkurenciji za nagradu (abecednim redom): Ivan Baković: Riječima o riječima (Matica hrvatska Tomislavgrad, 2021.), Goran Đurđević: Dnevnik čitanja, prikazi, recenzije i osvrti (Durieux, Zagreb, 2022.), Željka Lovrenčić: Samo kritično, molim! (Biakova, Zagreb 2021.), Sanja Knežević: Golubica iz crnog maslinika. Studije o književnom djelu Vesne Parun (Hrvatska sveučilišna naklada/Sveučilište u Zadru, Zagreb 2022.).

- Dobitnica ili dobitnik Nagrade Julija Benešića bit će proglašeni na prigodnoj svečanosti, u Hrvatskom domu u Đakovu, 23. lipnja - ističu organizatori - Društvo hrvatskih književnika - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski. S.Ž.
Dobitnica ili dobitnik Nagrade Julija Benešića bit će proglašeni na prigodnoj svečanosti, u Hrvatskom domu u Đakovu, 23. lipnja

Najčitanije iz rubrike