Crna kronika
STRAVIČAN SUDAR U VALPOVU

Zbog brzine skrenuo na suprotan trak, udario u drugi auto i poginuo
Objavljeno 19. lipnja, 2022.
Nesreću je skrivio 32-godišnjak, koji je i poginuo u sudaru, a supružnici iz Belišća iz drugog automobila su ozlijeđeni

Samo dvadesetak metara dalje od lokacije na kojoj je posljednjih dana 2013. godine u Valpovu poginula tada 23-godišnja djevojka, u subotu navečer izgubljen je još jedan mladi život. U stravičnoj prometnoj nesreći čiji su prizori zaprepastili i vatrogasce i policajce i stanare u Ulici Matije Gupca u Valpovu život je izgubio 32-godišnji Valpovčanin Miron Herljević.



Kako je izvijestila PU osječko-baranjska, "do prometne nesreće došlo je kada je 32-godišnjak upravljao automobilom Gupčevom ulicom u Valpovu. Izlaskom iz desnog zavoja zbog neprilagođene brzine prešao je vozilom na suprotni kolnički trak i udario u automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera. Zbog težine zadobivenih ozljeda 32-godišnjak je preminuo na mjestu događaja, a u drugom vozilu 49-godišnji vozač zadobio je teške, a 56-godišnja putnica lakše ozljede. Očevid su obavili djelatnici Policijske postaje Belišće. U vremenu od 23 sata u subotu do 1.30 u nedjelju zbog obavljanja očevida bio je zatvoren dio Gupčeve ulice, a promet se odvijao obilaznim pravcima", navode iz policije.

Intervencija vatrogasaca


Na intervenciju su odmah nakon dojave izišli i vatrogasci DVD-a Valpovo. "U 22.28 dobili smo dojavu od Centra 112 da se radi o prometnoj nesreći u Ulici Matije Gupca. Na intervenciju izlazimo navalnim vozilom, autocisternom i pickupom te s 11 vatrogasaca. Odmah smo izvukli dvije ozlijeđene osobe iz auta koristeći hidraulički alat. Nažalost, u ovoj nesreći jedna osoba smrtno je stradala", priopćili su vatrogasci na svojoj Facebook stranici o intervenciji koja je trajala oko sat vremena. Prvi čovjek valpovačkih vatrogasaca Stjepan Koški potvrdio nam je da valpovački vatrogasci već godinama na području Valpovštine nisu imali intervenciju ovakvog tipa te da su odmah nakon dolaska, u skladu s protokolom, prvo iz smrskanog automobila spašavali i izvlačili preživjele sudionike: 56-godišnju suvozačicu i 48-godišnjeg vozača kojima je odmah pružena liječnička pomoć te su nakon toga iz automobila izvlačili tijelo drugog vozača, koji je poginuo na licu mjesta.

Za belišćanske policajce, koji već gotovo pune četiri godine na području koje pokrivaju (gradovi Valpovo i Belišće i općine Bizovac i Koška) nisu zabilježili prometnu nesreću s poginulom osobom na mjestu nesreće, bila je to jedna od težih večeri i noći koju će još dugo pamtiti

U roku od dva sata imali dvije velike prometne nesreće na potezu iste ceste koja je zbog tog razloga satima morala biti zatvorena. Prva dojava stigla im je u 20.30 za nesreću koja se dogodila između Veliškovaca i Kitišanaca u kojoj su sudjelovala tri automobila, a svi su sudionici zadobili ozljede zbog kojih su morali biti prevezeni u KBC Osijek. Tek što se očevid na toj lokaciji privodio kraju, oko 22.30 već im je stigla dojava za novu, još težu nesreću nekoliko kilometara dalje zbog koje su bili prisiljeni od 23 sata ponovno zatvoriti cestu na dionici Valpovo - Donji Miholjac i promet preusmjeravati drugim pravcima.

Traje istraga


Kako doznajemo, poginuli mladić upravljao je Volkswagenom osječkih registracijskih oznaka i kretao se iz smjera Valpova prema Belišću gdje je godinama radio kao dostavljač u ugostiteljskom objektu. Istraga bi trebala rasvijetliti i nove momente zbog kojih je došlo do sudara sa srebrnim Hyundaijem Santa Fe našičkih registracijskih oznaka u kojemu su se nalazili supružnici iz Belišća. Oni su se (također prema neslužbenim informacijama) te kobne večeri vraćali s vikendice vukući autoprikolicu.

Lidija Aničić
PROBLEMATIČNI DIO PROMETNICE
I posljednje evidentirane prometne nesreće s poginulim osobama na području koje pokriva Policijska postaja Belišće govore da je u neposrednoj blizini ove lokacije i na istoj dionici ceste već bilo smrtnih stradavanja u prometu. Tijekom 2017. na križanju ceste Valpovo - Donji Miholjac s cestom koja vodi prema Belišću poginuo je biciklist, a u srpnju 2018. godine u istoj je valpovačkoj Ulici Matije Gupca poginuo 52-godišnji vozač koji je zbog srčanog udara sletio s ceste, udario u stablo i na mjestu preminuo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike