Sport
MALONOGOMETNI TURNIR TENJA 2022. UZ OSJEČKO

Večeras finala u sve tri kategorije, vrijedne nagrade i za gledatelje
Objavljeno 20. lipnja, 2022.

Večeras će završiti malonogometni turnir Tenja 2022. Već sada uspješan, s obzirom na to da je ovo bio povratak hakla na igralište u Tenji. Danas ćemo tako doznati pobjednike u sve tri konkurencije u kojima se igrao turnir pionira, seniora i veterana.



U subotu navečer na rasporedu su bili četvrtfinalni susreti u konkurenciji pionira i seniora, a sinoć smo doznali sve finaliste. U pionirskoj konkurenciji za medalje će se boriti Lege, NS NK Čepin, Perfect team i PZ Ćelije. Lege su u četvrtfinalu svladali jednu čepinsku momčad sa 2:0, a strijelci su bili Tin Tomljanović i Ivan Pavlić. Uvjerljivije su u polufinale ušli PZ Ćelije. Svladali su NK Slavonac Tenja sa 5:1 premda su Tenjci poveli, i to autogolom. Brzo se momčad Ćelije pribrala, Lukavečki pa potom čak triput Majhen trasirali su put prema polufinalu, koji je potvrdio Luka Antun Bušić za uvjerljivu pobjedu PZ Ćelije.

Kod seniora najveću dramu za plasman u polufinale sve brojniji tenjski gledatelji vidjeli su u susretu Autopraonice Mustang i MNK Saponia. Odlučivali su penali nakon što je osnovni dio susreta završio sa 1:1. Povela je Saponia preko Relotića, a izjednačio je Marić. Prilikom izvođenja penala junak je bio vratar Autopraonice Mustang Matija Tominac. Nekadašnji rukometni vratar obranio je dva penala.

Najuvjerljivije u polufinale ušla je momčad Caffe 5 Gravia DGO koja je postigla čak osam pogodaka. Duje Dragun i Anton Šerić postigli su po dva pogotka, a jednom su strijelci bili Dorian Vuković, Danijel Domović, Matej Grizelj i Luka Blagojević. Mursa VBK prošla je dalje pobjedom nad Osječkim Radlerom od 2:1. Nakon što su vodili 2:0 (Šinko i Mihaljević), u samoj završnici postigli su autogol, no više nije bilo vremena. Tako će se za medalje boriti dvije donjogradske i jedna momčad s VBK s obzirom na to da je CB Downtown svladao Sarvaš sa 4:2 u četvrtfinalu. Točnije, jedna će donjogradska momčad sigurno igrati u finalu s obzirom na to da je ždrijeb odredio u polufinalu sraz CB Downtown i Caffe 5 Gravia DGO.

Inače, osim što ćemo danas doznati pobjednike i osvajače novčanih nagrada od kojih će pobjednik veterana dobiti 5000 kuna, a seniora 10.000 kuna, a bit će nagrađeni svi sudionici završnice kao i najbolji igrač, strijelac i vratar, bit će organizirana i vrijedna nagradna igra za gledatelje. Tako će najsretniji dobiti električni romobil sponzora Tihakor/Brick Ing/Građevinarstvo Spajić, jedan od gledatelja dobit će kao nagradu janje OPG-a Oliver Pavić, kao i servis do vrijednosti 400 kuna Auto Vuković te putovanje za dvije osobe u Novi Sad agencije Starline. Nakon službenog zatvaranja nazočne će zabavljati popularni Drago Matijević. Sve su to razlozi više za dolazak u Tenju.

Rezultati: pioniri: NK Čepin - Lege 0:2, PZ Ćelije - NK Slavonac Tenja 5:1; seniori: Autopraonica Mustang - MNK Saponia 6:5 (1:1), Caffe 5 Gravia DGO - Probe d.o.o. 8:0, Osječko Radler - Mursa VBK 1:2 i CB Downtown - Sarvaš 4:2. K.Lacković
ZAVRŠNICA U TENJI
18.55: pioniri za 3. mjesto; 19.20: pioniri finale; 20.05: veterani za 3. mjesto; 20.40: seniori za treće mjesto; 21.15: veterani finale; 22 sata: seniori finale.

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike