Sport
BRAĆA SINKOVIĆ OSTVARILA 21. POBJEDU U SVJETSKOM KUPU

Nakon Beograda i Poznanja, niz nastaviti i u Luzernu
Objavljeno 19. lipnja, 2022.

Dvojac na pariće ima svoje nove (stare) vladare. Martin i Valent Sinković nakon 2016. i olimpijskog zlata vratili su se disciplini koju kao da nisu nikada niti napustili. Potvrđuju to dva nastupa u Svjetskom kupu i dvije pobjede koje svima daju do znanja da od braće nema trenutačno boljeg dvojca na svjetskim vodama.



Druga regata Svjetskog kupa u Poznanju završila je kao i ona prva u Beogradu. Hrvatski dvojac prvi je prošao kroz cilj, a iza njih bila je poljska kombinacija Miroslav Zietarski/Fabian Baranski. No, dok su krajem svibnja u Srbiji bili opasna prijetnja do kraja utrke te su na kraju imali zaostatak nešto veći od sekunde, u Poljskoj, na domaćem terenu, zaostatak je bio znatno uvećan, što znači da Sinkovići polako hvataju pravu formu, a onda teško da im se bilo tko može približiti. Martin i Valent stazu u Poznanju u finalu su prošli u vremenu 6:12.53, dok je domaćin ostvario vrijeme 6:16.04. Najveća se borba vodila za treće mjesto, a broncu su na kraju podijelili Nizozemci (Metsemakers/Broenink) i Australci (Antil/Cleary) koji su u fotofinišu imali isti rezultat (6:18.10.). Inače, u kvalifikacijama, Hrvati su imali tek šesto vrijeme, a ono polufinalno bilo je 76 desetinki sporije, ali i to je bilo prebrzo za sve ostale.

- Iskreno, baš smo zadovoljni sa sve tri utrke kako smo veslali, mnogo bolje nego u Beogradu. Mislim da imamo još mjesta za napredak, idemo dalje trenirati i raditi za posljednju regatu Svjetskog kupa u Luzernu - rekao je Martin, a novim izazovima veseli se i Valent:

- Najvažniji je napredak koji pokazujemo otkad smo se vratili u ovu disciplinu. Svaku utrku idemo sve bolje i jedva čekamo daljnji dio sezone, naročito pripreme na Peruči. Tamo dižemo formu i tehniku te se veselimo nadolazećem Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Prije kontinentalne i svjetske smotre u kolovozu i rujnu, za tri tjedna je i treća regata SK-a u Švicarskoj. Inače, ovo je bila 21. pobjeda Sinkovića u Svjetskom kupu. Prije promjene discipline, 2016., dvije godine bili su nepobjedivi u dvojcu na pariće, a ni nakon šest godina stvari se nisu promijenile. Prije osam godina u Amsterdamu je ostvareno i najbolje vrijeme na 2000 metara (5:59.72), a utrke u Beogradu i Poznanju pokazale su da se i ne treba ići tako brzo da bi se pobjeđivalo. N. Benčina
Martin Sinković

Iskreno, baš smo zadovoljni sa sve tri utrke kako smo veslali, mnogo bolje nego u Beogradu. Mislim da imamo još mjesta za napredak, idemo dalje trenirati i raditi za posljednju regatu Svjetskog kupa u Luzernu.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana