Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA PRIPREME NASTAVLJAJU U SV. MARTINU

Hoće li Bjelica unijeti novosti u igru bijelo-plavih?
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
Na pripremama će biti 35 igrača, a pitanje je hoće li se svi i vratiti u Osijek

Nogometaši Osijeka test-susretom protiv Slaven Belupa u Gradskom vrtu zaključili su uvodni dio priprema za novu sezonu. Ta utakmica zapravo je bila prava revija onog čime osječki klub raspolaže, pa je trener Nenad Bjelica rasporedio minutažu tako da su neki igrali po 30, a neki po 45 minuta.



Nije to bio susret iz kojeg bi se trebalo izvlačiti bilo kakve zaključke jer pripreme su tek u početnoj fazi.

- Najvažnije je da je utakmica završila bez ozlijeđenih igrača, da su svi dobro završili ovu prvu fazu priprema na najbolji mogući način. Ovaj tjedan dosta smo radili na izdržljivosti, koja pravi noge iznimno sporima. Uz poneku pogrešku, mogu biti zadovoljan utakmicom - komentirao je Bjelica.

Slijedi ključno razdoblje


Sad slijedi ključno razdoblje priprema. Njega će Osječani odraditi u Sv. Martinu na Muri prema kojem će krenuti jutros i ostat će sljedećih 12 dana. Formu su tamo brusili i prošlog ljeta, a na put će Bjelica povesti više od 30 igrača. Praktično sve koji imaju ugovor, a da na njih u ovom trenutku računa.

- Idemo na pripreme svi - 35 igrača. Nemam problem raditi s tako velikim brojem igrača jer sličan broj ih je bio i zimus i prošlog ljeta. Do polaska ćemo kompletirati redove jer će nam se priključiti Nikola Janjić i Ognjen Bakić, dva mlada reprezentativca Crne Gore, a s nama ide i Adrian Leon Barišić, koji je ozlijeđen. Prvi tjedan ćemo biti bez našeg reprezentativnog vratara Ivice Ivušića, koji je na odmoru nakon što mu je sezona zbog reprezentativnih obveza bila duža od ostatka momčadi - referirao je trener bijelo-plavih.

Inače, iako su pripreme tek počele, već ima i onih koji ne mogu normalno trenirati. Najozbiljnija je situacija s Laszlom Kleinheislerom, koji će izvan stroja biti praktično do početka nove sezone. Prva dva tjedna priprema propustit će Mihael Žaper zbog rupture mišića, tjedan kraće izbivat će Adrian Leon Barišić, a Mario Jurčević trebao bi prvi u puni pogon od igrača koje Nenad Bjelica nije koristio tijekom susreta protiv Slaven Belupa.

Brušenje


Uglavnom, brojna će biti osječka ekspedicija koja će otputovati u Sv. Martin na Muri, ali je pitanje hoće li se tako brojna nakon 12 dana vratiti u Osijek ili će biti "gubitaka" tijekom priprema. Pod tim, naravno, mislimo na odlaske, prije svega onih igrača koji će teško imati ozbiljniju minutažu u novoj sezoni.

- Gotovo za svaku poziciju imamo po tri rješenja, pa se nemamo razloga upuštati u nove ulazne transfere. Jasno, bit ćemo spremni reagirati na tržištu ako bi nas napustio neki od stožernih igrača. S druge strane moguće je kako će neki od naših igrača koji nisu u prvom planu otići na nove posudbe ili će nas možda napustiti - rekao je Bjelica.

Pred Osječanima su zanimljive pripreme uoči koji lebdi pitanje hoće li Bjelica unijeti neke novosti u igru Osijeka. Naravno, nije potrebno učiniti ništa revolucionarno jer temelji igre koje je postavio od prvog dana dolaska u Gradski vrt su zdravi i donose rezultat, no došao je trenutak da ih se nadogradi kako bi bijelo-plavi bili još konkurentniji u borbi za trofeje, a posebno na europskoj sceni. Igračkog potencijala za te promjene ima, ali izazovno će biti posložiti sve te, posebno napadačke adute, u cjelinu koja će kvalitetno funkcionirati kao momčad.

Bjelica će momčad i formu u Sv. Martinu na Muri brusiti i kroz četiri test-susreta, a prvi od njih na rasporedu je u petak, 24. lipnja, protiv austrijskog Wolfsberga.

Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana