Regija
NA GRADSKOJ TRŽNICI ĐAKOVO

Certifikati "Proizvodi hrvatskog seljaka" za 49 OPG-ova
Objavljeno 18. lipnja, 2022.

ĐAKOVO – Na Gradskoj tržnici, u suradnji Univerzala, Grada Đakova i Udruge hrvatskih tržnica (UHT), dodijeljene su oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 49 OPG-ova koji svu domaću, lokalnu, zdravu hranu prodaju na njezinim klupama. U ovom projektu Gradska tržnica Đakovo još je od 2015. godine, a zelene certifikate među pojedinim OPG-ovima sada već prima i njihova treća generacija.

Ova oznaka jamči kupcima da na Tržnici mogu pronaći namirnice, hranu proizvedenu lokalno i kvalitetno, a što, kako je rekao direktor Univerzala Stjepan Ripić, jamči najkraći opskrbni lanac, od polja do stola. Stručni tajnik UHT-a Miljenko Ernoić rekao je kako se kroz ovaj projekt ističe vrijednost lokalne hrane, da se on provodi u 20 gradova, a da je njime obuhvaćeno oko 750 OPG-ova.

 – Na ovaj način imamo priliku kupovati zdravo i domaće što Grad Đakovo i dalje podupire, pa za idući tjedan najavljujem javni poziv za dodjelu potpora, najavio je gradonačelnik Marin Mandarić, pozvavši OPG-ove na prijavu za ta sredstva. Prema riječima Danijela Geošića iz Odnosa s javnošću Univerzala, Gradska tržnica Đakovo brojem na ovaj način certificiranih OPG-ova što prodaju na njoj već je pet godina među prvih pet tržnica u Hrvatskoj. Najmlađem certificiranom proizvođaču među njima, 37-godišnjem Ivanu Ručeviću, dodijeljeno je priznanje. Uz certifikate, kape, pregače i majice s oznakom projekta, OPG-ovci su ove godine dobili i metalne kase za novac. S.Ž.

Najčitanije iz rubrike