Kultura
HNK “U OZRAČJU KAJ-A”

Kajkavske popevke orile se u osječkom kazalištu
Objavljeno 3. lipnja, 2022.
U okviru obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije u osječkom HNK-u održan je koncert "U ozračju KAJ-a" kojeg su organizirali OBŽ, Grad Osijek i Radio Kaj, a sve pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Nakon projekta "Dajmo djeci korijene i krila", održanog u dječjem vrtiću Mak, gdje su najmlađi dobili na poklon tradicijske drvene igračke iz Marije Bistrice te emisije "Turizam bez granica" s terase The Kavane u kojoj je prezentirana turistička ponuda našeg grada i županije, koncert u kazalištu bio je vrhunac cjelodnevnih događanja koje je Radio Kaj organizirao tijekom četvrtka u gradu na Dravi.

S ekipom Radija Kaj u Osijek su doputovali brojni gospodarstvenici, djelatnici u kulturi, čelnici jedinica lokalne samouprave, ali, prije svih, brojni popularni izvođači kajkavskih popevki, koji su uz orkestar Radija Kaj, pod vodstvom Karla Kukovačeca, priredili nezaboravnu večer u HNK-u. Popularne kajkavske popevke izvodili su Mia Dimšić, Igor Delač, Stjepan Jeršek Štef, Danijela Pintarić, Vladimir Kočiš Zec, Vlatka Kopić Tena, Branko Greblički Ventek, Klapa Brv, TS Đentlmeni, Ivan Benc, Gabrijela Hrženjak, Ella i Iva Ranogajec Inkret, Kirjales, Mirko Švenda Žiga i Gordana Ivanjek Tušek, Voditelji porgrama bili su Karmen Špiranec i Velimir Čajko, a kajkavske stihove kazivala je glumica Vlasta Ramljak, prvakinja drame HNK u Zagrebu.

- Riječ je o projektu koji je dugo pripreman i, eto, došlo je vrijeme realizacije. Kao Osječaninu drago mi je što će posebnu čast popevkama dati i slavonski te osječki glazbenici, i siguran sam da će svi uživati - rekao je prije koncerta gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, još jednom zahvalivši na drvenim igračkama koje su donirane dječjem vrtiću Mak, i da su došle u prave ruke. N.Kučar
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

Najčitanije iz rubrike