TvObzor
MATEA MATKOVIĆ MLADA PJEVAČICA IZ ĐAKOVA

Poruka moje pjesme je da se trebamo boriti za svoje snove i ljubav
Objavljeno 3. lipnja, 2022.
Hrvatica koja je usred Beograda otpjevala “Lepe ti je Zagorje zelene” izbacila novi singl “Pečat na suze”

Mlada Đakovčanka Matea Matković javnosti se predstavila u jednom glazbenom showu u Beogradu gdje je svojom izvedbom “Lepe ti je Zagorje zelene” osvojila žiri i publiku diljem regije.



Svestrana Matea za sebe kaže da je osoba koja će za sve što radi u tom trenutku dati sto posto. Sada je došao trenutak da se predstavi publici svojim novim singlom “Pečat na suze” koji je nastao dok je bila pjevačica Teške industrije.

- Pjesma je rađena baš po meni te sam odlučila kupiti ju, malo promijeniti i izbaciti samostalno van jer se u pjesmi totalno pronalazim i osjećam ju, što je najvažnije od svega - kaže Matea, koja je završila tečaj za latinoameričke plesove, plesala folklor, išla na trbušni ples, sudjelovala u izboru za Miss, završila Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, ali i osvojila zlatnih i srebrnih medalja i pehara u tenisu, plivanju i trčanju. Za nju prepreke ne postoje, a glazba joj je oduvijek bila velika ljubav.

- Kao što i u pjesmi ide: “Život što žuri nek malo zakoči... I dio nek Bog nam sreću dodijeli svakom po zasluzi... “, smatram da je “Pečat na suze” zapravo velika poruka svima da se borimo za svoje snove, za ljubav, za sve u životu i da iskoristimo svaki dan najbolje što možemo jer život leti i ne možemo nijedan trenutak vratiti. Dobro se dobrim vraća, kako bi Đorđe Balašević rekao “Neko to od gore vidi sve” i svakoga od nas će na kraju stići sve dobro i loše. Prema tome, u životu treba staviti pečat na suze, na sve što nas u životu koči i sputava jer nitko i ništa nije vrijedno naših suza - objasnila je Matea.

Autor glazbe je Vedad Hadžiavdić, za tekst je zaslužna Blagica Ivanović, dok su na aranžmanu radili Vedad Hadžiavdić i Hrvoje Prskalo. Za vrijeme koje je ela kao pjevačica Teške industrije vežu je samo lijepe uspomene, kao i odnosi koje ima s članovima benda.

- S Vedadom je zaista lijepo i lagano surađivati jer me jako dobro poznaje i odlično zna što je za mene, a što ne. On je jedan prije svega veliki čovjek, jedna od rijetkih tako dobrih i iskrenih osoba koje poznajem - priča Matea, koja je snimila i spot u režiji Marija Šuline, na lokacijama u Osijeku.

Nedavno si nastupila u jednom talent showu i izazvala fantastične reakcije publike diljem regije. Kako ti je bilo i koliko ti je pomoglo to iskustvo?



- Show mi je donio nova iskustva, nove prijatelje i novi osjećaj zadovoljstva. Donijelo mi je to da publika vidi da pjevam sve, od popa, rocka, zabavnjaka, tamburaša, narodnjaka do turbofolka. Privatno radim mix svega što tamo nisam mogla pokazati, ali drago mi je da su vidjeli i čuli i ovu moju drugu i - po mom mišljenju - bolju stranu u kojoj se više pronalazim! Sve u svemu, zaista sam zadovoljna svojim nastupima, a to je najvažnije. Što se posla tiče, i prije sam stalno pjevala. A sad, vidjet ćemo, možda se izrodi nešto ili se pojavi netko tko će prepoznati “ono nešto” u meni da možda radi pjesme sa mnom, što bi mi bila velika želja.

Novi singl “Pečat na suze” nastao je dok si bila članica Teške industrije. Otkud da si se odlučila na samostalni singl?



- Pjesma “Pečat na suze” nastala je dok sam bila pjevačica Teške industrije. Budući da sam ja sudjelovala u cijelom stvaranju pjesme, dakle od aranžmana, glazbe pa sve do teksta te također jako osjetila tu pjesmu, morala sam je kupiti. Pjesmu jako duboko osjećam i imala sam potrebu prenijeti svoju energiju iz pjesme na druge. Pjesmu je radio moj veliki prijatelj Vedad Hadžiavdić.

Za aktualni singl snimljen je i videospot u Osijeku. Zašto baš Osijek, kako si zadovoljna spotom i možeš li nam opisati o čemu se radi?



- Svi se pitaju zašto sam odabrala Osijek za snimanje spota. Zašto baš Osijek?! U Osijeku su moji najljepši dani, moji prijatelji, ovdje sam završila petogodišnji Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti - Učiteljski studij te i dalje ostala ovdje živjeti. Naravno, volim i svoj rodni grad Đakovo, u koji ću se možda jednog dana i vratiti, ali u Osijeku su moje najljepše uspomene i Osijek mi je nekako urezan u srce te će mi biti jako teško napustiti ga.

Vrlo si svestrana i voliš aktivan život, koji bi sport izdvojila kao omiljeni?



- Za sebe mogu reći da sam svestrana osoba. Od treniranja raznih plesova i sportova, kao najdraži sport izdvojila bih tenis koji sam trenirala devet godina. Kad nešto radim, radim to kako treba i rezultati su neizostavni. U životu mi je važno samo da nešto radim, samo mi nemoj reći da sjedim u kući i ništa ne radim, e to mi je najveća kazna!

Tko ti je najveća glazbena inspiracija?



- Maja Šuput i Severina.

Kakvi su ti planovi za budućnost?



- Planova za budućnost uvijek imam nekoliko. Uvijek imam opciju a, b i c. Ne volim previše otkrivati, ali definitivno na jesen izlazi moj novi singl koji će biti malo drukčijeg stila. Do novog singla radim na sebi u svakom pogledu punom parom, a dotad vi slušajte moj novi singl “Pečat na suze”.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike