Tehno
15. ROĐENDAN

Google Street View
Objavljeno 3. lipnja, 2022.
Još 2007. godine Google je objavio prve Street View fotografije San Francisca, New Yorka, Las Vegasa, Miamija i Denvera. Od tada prepoznatljivi Street View automobili opremljeni kamerama fotografirali su više od 220 milijardi Street View fotografija i prešli više od 16 milijuna km - što je jednako obilasku oko zemaljske kugle više od 400 puta. Tijekom proteklih godinu dana zahvaljujući usluzi Street View korisnici su imali priliku istraživati brojne gradove, povijesne znamenitosti kao i prirodne ljepote diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj. Top pet zemalja prema broju posjeta usluzi Street View su Indonezija, SAD, Japan, Meksiko i Brazil. Hrvatska se također našla na listi 100 zemalja prema broju posjeta usluzi Street View zauzevši 43. mjesto.



S toliko svjetskih znamenitosti nadohvat ruke, tri lokacije koje su izazvale najveće zanimanje korisnika tijekom protekle godine dana na usluzi Street View su najviša zgrada na svijetu Burj Khalifa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kultni Eiffelov toranj u Parizu i posebna kolekcija fotografija kako unutar tako i izvan Taj Mahala u Indiji. Kada je riječ o Hrvatskoj, korisnici su najviše istraživali prekrasni Nacionalni park Plitvička jezera, plažu Zlatni rat na otoku Braču i jedinstvene Morske orgulje u Zadru.



Kao popularna turistička destinacija, Hrvatska je nadaleko poznata po kristalno čistom moru i prekrasnim plažama. Kako bi došli do skrivenih morskih oaza, korisnici usluge Street View najviše su istraživali sljedeće plaže – Pasjača, Oprna te Havajsku plažu. Međutim, Hrvatska je puno više od mora, sunca i plaža, bogata prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom. Najposjećivaniji muzeji na usluzi bili su Knežev dvor, Muzej iluzija i Memorijalni centar "Nikola Tesla" dok su Nacionalni park Plitvička jezera i Nacionalni park Krka najposjećeniji nacionalni parkovi.M.R.
Najčitanije iz rubrike