Sport
PRIMAG BEZ PREMCA NA ODBOJKAŠKOJ ZAVRŠNICI SREDNJIH ŠKOLA

Prvaci države u potrazi za sredstvima za put u Brazil
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Prije dva tjedna iz Poreča su se vratili kao najbolja srednjoškolska odbojkaška momčad u Hrvatskoj. Školski klub PRIMAG pokorio je u Istri svu konkurenciju, koja je bila brojna (ukupno 24), ali koja je na kraju u leđa gledala mladim odbojkašima s Drave. Učenici III. gimnazije svih šest utakmica dobili su bez izgubljenog seta. U polufinalu je kapitulirao Daruvar, a u odlučujućem dvoboju izgleda nisu imali ni vršnjaci iz Kaštela. Osječki su gimnazijalci na uvjerljiv način stigli do državne titule.



- Na sve tri natjecateljske razine smo bili dominantni. Prvo primat u gradu, pa Osječko-baranjskoj županiji, te u konačnici na smotri svih županijskih prvaka, državnom prvenstvu. Nismo izgubili set, to najbolje govori o kakvoj se dominaciji i na kraju zasluženoj pobjedi radi. Ništa čudno, jer ipak je u našim redovima sedam aktivnih odbojkaša koji treniraju u Mursi-Osijek, a znamo da njihov trener Zvonimir Bogdanović radi godinama sjajan posao. Dečkima svaka čast za prezentacije na parketu - nije skrivao zadovoljstvo voditelj Igor Dubravčić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u III. gimnaziji, koja se posljednjim ovakvim uspjehom mogla pohvaliti prije deset godina. Tada je PRIMAG imao srednjoškolskog prvaka Hrvatske u košarci.



- Biti najbolji na državnoj razini golem je uspjeh, a naslov donosi prigodu i za dodatni, veliki iskorak - naglašava Dubravčić.



Kao prvaci Hrvatske, osječki su odbojkaši stekli pravo nastupa na globalnoj smotri. Svjetsko odbojkaško okupljanje srednjoškolaca je pred vratima, održat će se u Brazilu od 19. do 27. lipnja u mjestu Foz do Iguacu. No pojavio se očekivani problem. Kako stići do ovog grada od 250.000 stanovnika koji se nalazi pri granici s Argentinom?



- Sa sportske strane normalno je da želimo kao prvaci države okušati se i protiv najboljih ekipa iz 20-ak zemalja. Stoga je na adresu domaćina i Svjetske srednjoškolske federacija (ISF) stigla i naša prijava za nastup. Sada tražimo načina kako da otputujemo u Brazil. Da je svjetska završnica negdje u Europi, jasno da ne bismo sada razbijali glavu kako pronaći sredstva, koja nisu mala. Hrvatski srednjoškolski športski savez osigurao je smještaj, kotizaciju, prehranu i opremu. Naravno, najveći je izazov riješiti pitanje zrakoplovnih karata. One za ovako daleku destinaciju nisu jeftine - pojašnjava voditelj najboljih srednjoškolaca odbojkaša. Potrebno je pronaći sredstva za deset putnika, u Foz do Iguacu bi trebala otići delegacija koju bi uz Dubravčića i osam igrača činio i jedan odbojkaški sudac. Podrška škole i ravnatelja Dražena Jakopovića nije upitna, ali put do nužnih sredstava vodi nekim drugim kanalima. Pomoć gradskih i županijskih struktura bila bi očekivana, spremni su uskočiti i sami roditelji, a svaki prilog sa strane je dobrodošao. Stoga se nadamo da će PRIMAG-ovci biti u prigodi za tri tjedna nastupiti i na svjetskoj sceni. N. Benčina
OSJEČKA DOBITNA KOMBINACIJA
Biti najbolji u Hrvatskoj nije mala stvar. Još kada sve protivnike ostaviš bez počasnog seta i izboriš na suveren način put na Svjetsko srednjoškolsko prvenstvo, moraš biti ponosan. Odličan posao na parketu su odradili: Luka Peljušić, Matej Marošević, Bruno Krajnović, Dino Šoš, Martin Bošnjak,Gabrijel Šunjo, Jakov Šušnjara, Ivan Dubravac, Mate Pušić, Vito Čačić, Dominik Lasović. Nažalost, pravila ISF-a nalažu da u Brazilu pravo nastupa nemaju učenici 4. razreda, pa gimnazijalci s Drave neće ugled hrvatske odbojke braniti u Foz do Igaucu (valjda će tamo i završiti) u najjačem sastavu.

Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike