Sport
ŽELJKO MUSA

Magdeburgu domaći naslov, Našičanima Europske lige
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Ima Željko Musa iza sebe 14 godina međunarodne karijere. Igrao je po Sloveniji, Poljskoj, posljednjih šest godina prije dolaska u Zagreb u njemačkom Magdeburgu s kojim je lani osvojio i Europsku rukometnu ligu, no hrvatski reprezentativni pivot tek je u srijedu prvi put osvojio naslov prvaka Hrvatske.

- Sretan sam zbog toga. Odigrane su četiri doista jako dobre utakmice. Mi smo u njima pokazali i slabosti i mane, kao uostalom i NEXE. Bilo je svega, ali treba se okrenuti pozitivnim stvarima. Pružili smo ljudima spektakle i neka ova sezona bude pokazatelj da to možemo raditi i ubuduće. Vjerujem da će tako i biti.

O povišenim tenzijama - bilo pa prošlo. Ono što je činjenica da je Zagreb, kao nikada ranije, dobio nevjerojatan podražaj od NEXE-a. Za razliku od ranijih sezona, morali su "zagrebaši" odigrati završnicu maksimalno ozbiljno ako žele obraniti dvostruku krunu.

- Kada nas je NEXE dobio u Našicama, i to prilično lagano, tada nam se "upalio alarm". Shvatili smo kako neće to biti tako lako, da moramo stisnuti, dati maksimum od sebe, igrati kolektivno. Na kraju pokazala je i ova utakmica da su nijanse odlučivale. Dosta je presudilo što je NEXE ostao rano bez Halila, kasnije i bez Jelinića, koji je jako važan za obranu i napad. No, svaka čast. Vratili su se iz "minus šest" na "minus jedan", ali mi smo to ipak priveli kraju.

Za igrače PPD-a Zagreb pa tako i za Musu slijedi odmor. Za igrače NEXE-a još ne. Za vikend im slijedi nastup u Europskoj ligi. Suparnik u polufinalu je Magdeburg. Bivši Musin klub. Ima li NEXE izgleda protiv budućeg prvaka Njemačke i branitelja naslova Europske lige.

- Svatko ima šanse na Final fouru. Trebaš igrati dobru obranu, imati dobar dan golmana, svi igrači trebaju biti na gornjoj granici, odigrati ovako fanatično kao što je NEXE izgledao u završnici susreta protiv nas. Kada se tako posloži, onda imaš šanse i protiv Magdeburga. Ako to nemaš, onda će biti jako teško. Magdeburg ima golemu individualnu kvalitetu. Ove sezone igraju među najboljim klupskim rukometima u Europi, ali ne treba se predavati. Igra se na neutralnom terenu. Treba vjerovati. Drukčije ne bi bilo ni sportski. Naravno da je Magdeburg favorit, ali NEXE je ove sezone pokazao kako je vrlo borbena ekipa. Digli su se na višu razinu od prošlih sezona i trebaju vjerovati. Zašto ne?

Iskreno, za koga će Željko Musa navijati u petak?

- Drago mi je da je hrvatski klub na Final fouru, ali u Magdeburgu sam proveo šest lijepih godina. Pa onako, emocije će biti 50-50.

Dok je u glavi i naglas "vagao" tko će mu u petak biti draži, ipak je došao do zaključka.

- Ma bit će mi drago da NEXE prođe u finale. Magdeburg će biti gotovo sigurno prvak Njemačke. Jedan trofej će osvojiti. Pa onda neka NEXE osvoji Europsku ligu. Da i NEXE sezonu završi s pokalom. Je l‘ to pošteno od mene?

Kao i uvijek, Musa!



K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike