Osijek
KONGRES STUDENATA SOCIJALNOG RADA

Poticati promjene u lokalnoj zajednici
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Studentski zbor Pravnog fakulteta Osijek i studenti sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Socijalni rad, u partnerstvu s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, organizirali su 1. hrvatski i 10. regionalni kongres studenata socijalnog rada koji se 26. i 27. svibnja 2022. održava na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Svečanom otvorenju nazočili su Ksenija Lukić, voditeljica Odsjeka za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, Ante Novokmet, prodekan za poslovanje, razvoj i projekte Pravnog fakulteta u Osijeku, te Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

- Kongres studenata socijalnog rada podijeljen je u dvije sekcije, a prva "Socijalni radnici i izazovi današnjice" održava se na Fakultetu. Druga sekcija "Uloga praktične nastave u obrazovanju studenata za rad u profesiji socijalnog rada", a koja će se odvijati preko Zooma, obuhvatit će predavanja studenata socijalnog rada iz Zagreba, Mostara, Banje Luke, Beograda i Ljubljane, koji će izmjenjivati svoja iskustva, doživljaje i znanja koje su stekli tijekom studija. Cilj je Kongresa potaknuti na promišljanje, proširiti znanje i povećati svijest studenata i šire zajednice o suvremenim izazovima s kojima se socijalni radnici svakodnevno susreću te poticati pozitivne promjene u našoj lokalnoj zajednici - istaknula je Lara Rašić, predsjednica organizacijskog odbora KRRS- 2022. N.Kučar
Detektirati potrebe i stanje na terenu
Cilj kongresa je pokazati važnost socijalnog rada u stručno-znanstvenom području istraživanja, detekcije stvarnih potreba i stanja na terenu, ali i kreiranja i provedbe socijalnih programa te u konačnici kontrole učinkovitosti i mjera rezultata koji su postignuti samim aktivnostima. Socijalni radnici prisutni su u svim segmentima društva, od pravosuđa, preko civilnog sektora, gdje kreiraju ne samo socijalnu priču nego i kadrovsku politiku vezano uz promišljanja koja su puno šira od nekih uskih područja veznih uz samu specijalizaciju, rekao je Kristić.

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike