Osijek
DJEČJA OLIMPIJADA

Odlična zabava za djecu u "Nevičici"
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Na osječkom Jugu 2 u dvorištu Dječjeg vrtića "Nevičica" okupio se velik broj roditelja i drugih navijača kako bi sudjelovali u sedmoj po redu Olimpijadi za djecu i roditelje koju u tom objektu u sklopu DVO-a (Dječji vrtić Osijek) organizira i provodi odgojiteljski tim.

Tom manifestacijom u vrtiću "Nevičica" svake posljednje srijede u svibnju od 2014. godine obilježavaju Svjetski dan sporta, nazvanog i Danom izazova (Challenge day). Jedna je to od najvećih svjetskih manifestacija sporta i sportske rekreacije koju je inicirala članica Međunarodnog olimpijskog komiteta TAFISA (Međunarodna asocijacija udruga "Sport za sve"), a obilježava se od 1993. godine i u njoj sudjeluje pedesetak zemalja svijeta. To je dan kada mnogobrojni građani svih dobi svojim aktivnim sudjelovanjem manifestiraju svoju svijest o sportu i sportskoj rekreaciji kao potrebi suvremene civilizacije i obliku zdravijeg i humanijeg življenja.

Na ovogodišnjoj Olimpijadi sudjelovalo je gotovo 80 djece iz četiri odgojne skupine u dobi od tri do sedam godina. Natjecanje se sastojalo od tri kategorije - djeca, roditelji i par roditelj i dijete, koja je ujedno i najatraktivnija. U svakoj kategoriji sudionici su snage odmjerili u tri discipline. Manifestacija se održava pod olimpijskim motom "važno je sudjelovati" tako da suza, osim radosnica, nije bilo, već svi zdušno navijaju jedni za druge i čestitaju pobjednicima vođeni načelom fair playa.

Svi sudionici doma idu s medaljama oko vrata jer osim prva tri mjesta koja osvajaju zlato, srebro i broncu, četvrto mjesto osvaja (nekima i najdraže) šarene medalje za sudjelovanje.

Cilj susreta je, osim poticaja na aktivan životni stil, susret djece i roditelja u vrtićkom okružju, suradništvo u odgoju te dobra zabava, koje ni ovaj put nije nedostajalo. I.H.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike