Osijek
ZELENI ČETVRTAK NA OSJEČKOJ TRŽNICI

I svog kućnog ljubimca možete hraniti zdravije, bez aditiva i konzervansa
Objavljeno 27. svibnja, 2022.

Zeleni četvrtak na glavnoj osječkoj tržnici na Gajevu trgu, u organizaciji Ljiljane Olujić, protekao je u znaku ukusnih i zdravih zalogajčića za pse osječke tvrtke St. Popp‘s Dalibora Svetine i Tene Otorepec te proizvoda Učeničke zadruge AgroVet Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek.



St. Popp‘s je nova tvrtka, osnovana krajem prošle godine, a s proizvodnjom potpuno ekoloških grickalica za pse započela je početkom ožujka ove godine te se trenutačno pokušava pozicionirati na tržištu, što, vjerujemo, ne bi trebao biti problem s obzirom na to da priča stoji na zdravim temeljima i produkt je suradnje velikih zaljubljenika u životinje koji biraju samo najbolje sastojke za svoje proizvode.

- Nakon što sam dobio poticaje, odlučio sam s Tenom, koja je dugogodišnja aktivistica u zbrinjavanju pasa i vlasnica čak osam četveronožnih ljubimaca, otvoriti tvrtku za proizvodnju grickalica za pse, polazeći od pretpostavke da ako čovjek ima želju živjeti dulje i zdravije se hraniti, da jednako tako ima želju da i njegov ljubimac ima kvalitetnu ishranu i dulji život - pojašnjava Dalibor, koji se s Tenom brinuo o svakom segmentu psećeg organizma.

- Proizvodi se sastoje od integralnog brašna cjelovitog zrna koje je dobro za probavni trakt, maslinova ulja koje ima omega-3 kiseline i dobro je za krvotok te spiruline, chie i aloe vere koje su dobre za imunitet i opće zdravlje pasa - ističe Dalibor. Grickalice za pse dolaze u mesnoj i vege varijanti. Mesna stoji 35 kuna za pakiranje od 250 grama, dok je za ono od 100 grama potrebno izdvojiti 16 kuna. Vege je 32 kune za 250 i 14 kuna za 100 grama.

Kako se u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi Osijek bave psima i životinjama općenito, odluka da njihovi učenicu sudjeluju u prezentaciji zdrave prehrane za pse, ali i vlastitih proizvoda, bila je nekako logična.

- Na našem štandu predstavili smo školu i Učeničku zadrugu AgroVet, u kojoj proizvodimo proizvode od plodova iz našeg vrta. Uz rasadu paprike tu su naša poznata Ljuta Šokica, vinski i jabučni ocat, voćni džemovi i drugo - rekla je Kristinka Baglama, profesorica veterinarske grupe predmeta u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi Osijek, koja se potom osvrnula i na proizvode tvrtke St. Popp‘s.

- Hrana za ljude koja se prodaje u trgovinama u manjoj ili većoj mjeri puna je konzervansa, aditiva, pojačivača okusa, umjetnih sladila itd., što, naravno, nije najzdravije za ljude, pa tako ni za životinje. Prednost zdravih grickalica na ekobazi kakve proizvodi St. Popp’s u tome je što nemaju aditiva koji mogu izazvati alergije. Budući da se ovdje radi o zaista vrlo kvalitetnim sastojcima, oni su i odličan izvor minerala i vitamina koji često nedostaju u ishrani pasa i mačaka - rekla je Kristinka Baglama.

I.Alilović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana