Sport
POLJUD DOMAĆIN FINALA KUPA HRVATSKE

Utakmica visokog rizika,
samo da sve prođe u redu
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Večeras će na Poljudu biti spuštena zavjesa na još jednu nogometnu sezonu u Hrvatskoj. Pokal za prvaka države u subotu je na Maksimiru dodijeljen igračima Dinama, na Poljudu će pasti odluka o osvajaču Kupa, a to će biti Rijeka ili Hajduk koji finalnu utakmicu počinju od 19 sati. Finale državnog Kupa igra se samo nekoliko dana nakon kaosa na autocesti koji su režirali navijači, odnosno huligani iz redova Torcide, pa je jasno da je susret prema svim kriterijima - visokog rizika. Vatreno bi moglo biti na terenu, a policija ništa ne bi smjela prepustiti slučaju na tribinama ni oko stadiona. Kad je ljuta, Torcida je najopasnija i zato je Split još od sinoć pod policijskom opsadom.



U trofejni salon Hajduka već dugo nije ušao ni jedan pokal, Splićani se nadaju da Rabuzinovo sunce večeras neće otići prema Kvarneru. Po kladionicama je Hajduk favorit, ali Rijeka je u posljednjih pet susreta slavila na Poljudu čak četiri puta.



- Čeka nas praznik nogometa. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Neka pobijedi bolji. Rijeka je cijelu sezonu stavljena u neki drugi kontekst. Tako vjerojatno svi gledaju i na ovu utakmicu. Hajduk igra na svom stadionu, a to nosi i pritisak. Mi smo pokazali da znamo igrati u ovakvim uvjetima, kad je pun stadion i vatrena atmosfera - kazao je trener Rijeke Goran Tomić.



Rijeka je na papiru domaćin ovog susreta, ali igra se u Hajdukovu dvorištu. Splićani su gladni trofeja, za njega se bore na svom travnjaku, u završnici prvenstva igrali su vrlo dobro, i to je njihova prednost. Kup je prilika da ipak nešto osvoje i spase sezone koja je za njih bolja nego prethodne, jer su završili tik iza Dinama.



- Naš plan i cilj su jasni, želimo naslov pobjednika Kupa ostaviti na Poljudu - jasni su hajdukovci. I. Li.
Najčitanije iz rubrike