Osijek
IZ GRADSKOG PRORAČUNA

Za 50 maturanata vaučeri za vozački
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Rebalansom proračuna Grada Osijeka potvrđeno je kako će se ispuniti još jedno predizborno obećanje iz kampanje Ivana Radića. Grad Osijek izdvojio je 375 tisuća kuna koje će podijeliti 50 najboljih osječkih maturanata kako bi pristupili polaganju vozačkog ispita "B" kategorije!

Ideja je ovo koja dugo postoji, ali je bilo dosta dvojbi kako pristupiti izboru najboljih i kako općenito riješiti pitanje oko izbora autoškole.

Sada su sve tzv. tehničke nejasnoće realizirane, kako se Grad Osijek ne bi uvlačio u metodologiju odabira, izbor najboljih je "spušten" na same srednje škole.

"Razmjerno broju učenika svaka će škola nominirati određeni broj najboljih maturanata. Uvjet je, jasno, da su maturanti iz Osijeka", odgovaraju iz Grada Osijeka. Vrlo je jednostavna i sama metodologija realizacije.

"Maturanti će dobiti vaučere te sami biraju autoškole, koje također moraju biti registrirane u Osijeku", ponovno će iz gradske administracije. Dakle, vrlo jednostavno i učinkovito.

Vaučeri su u pojedinačnom iznosu od 7500 kuna, a ovime se nadograđuje mjera nagrađivanja izvrsnosti.

Krajem godine gradonačelnik Radić dodijelio je stipendije za 32 učenika srednjih škola i 52 studenata s područja grada Osijeka, za što je iz proračuna izdvojeno 816.000 kuna. Stipendiraju se daroviti te učenici i studenti u deficitarnim i STEM zanimanjima. Učeničke stipendije iznose 6000 kuna godišnje i isplaćuju se tijekom školske godine, od rujna do lipnja, u iznosu od 600 kuna mjesečno. Kod studentskih stipendija riječ je o novčanoj potpori od 12.000 kuna koja se studentima isplaćuje tijekom akademske godine, od listopada do srpnja, u iznosu od 1200 kuna mjesečno.

"Nagrađivali smo opći uspjeh, vrhunske sportaše, uspjeh na natjecanjima te pohađanje dviju škola ili dvaju fakulteta istovremeno. Nastavit ćemo to i u budućnosti jer želimo biti grad izvrsnosti u svim kategorijama te potaknuti učenike i studente da nastave ostvarivati takve rezultate, ali i njihove kolege da vide kako se rezultati cijene i vrednuju", poručio je svojevremeno gradonačelnik Radić. D.Kuštro
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike