Regija
PRIDRUŽILI SE SVEHRVATSKOJ AKCIJI

I “vretenci” volontiraju
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
SLATINA



U povodu manifestacije “Hrvatska volontira” članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac pod vodstvom svojih voditelja volontera proveli su dvije aktivnosti. Na “Kreativnoj radionici s ‘vretencima’” mame korisnika udruge izrađivale su vretence po kojima je udruga prepoznata u cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji, ali i šire. “Radionica se pretvorila u pravu malu tvornicu, na njoj su vrijedne ruke mama krojile, šile i ukrašavale vretence, a sve se održavalo uz dobro druženje i uživanje u kavi. Vretence izrađene na toj radionici udruga će izložiti već na sljedećem izložbenom štandu u svom gradu”, objasnila je predsjednica Patricija Karaman.



Druga aktivnost bila je “’Vretenci’ na Farmici”. Članovi i volonteri udruge Vretenac otišli su u Udrugu za napuštene životnije Farmica u Našicama, kojoj su predali malu donaciju - hranu za životinje. Time su htjeli pomoći radu te brižne udruge koja se skrbi o različitim vrstama napuštenih životinja. Oni su također pomagali u čišćenju i hranjenju životinja, te se družili s njima.



”Priključivanjem manifestaciji ‘Hrvatska volontira’ kroz održane aktivnosti udruga Vretenac želi još jednom naglasiti ljepotu volontiranja i njegov pozitivan utjecaj na svakog pojedinca”, kaže predsjednica Karaman. P.Ž.
Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

Najčitanije iz rubrike