Regija
DJECA VINKOVAČKIH VRTIĆA UČE O PRAVILNOM RAZVRSTAVANJU OTPADA

”Nahranili” dupina, medu i žabu
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
VINKOVCI



Zaštita okoliša i razvoj svijesti o zaštiti okoliša od najranije dobi ključne su pretpostavke zdrave budućnosti svakoga grada i države. Toga su svjesni u Gradu Vinkovcima te u suradnji s tvrtkom Nevkoš, preko nekoliko zajedničkih programa, nastoje djecu educirati o brizi za okoliš pravilnim odvajanjem otpada. Tako su u sklopu podrške humanitarnoj akciji "Ubaci čep za skupi lijek!" djeca vinkovačkih dječjih vrtića skupljala čepove koje ovaj tjedan donose i predaju u reciklažnom dvorištu.

- Osim što čine dobro djelo, vrtićarci ovdje imaju priliku pogledati cjelokupan postupak odlaganja i razvrstavanja otpada, mogu saznati gdje se odlaže biootpad, kakve koristi od njega kasnije imaju biljke i slično. Cilj je same humanitarne akcije na ekološki prihvatljiv način prikupiti plastične čepove i poslati ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma koja će njihovom prodajom pribaviti novac za liječenje i omogućavanje boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financirati potrebne lijekove i medicinska pomagala oboljelima - kaže zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Mališanima su predstavljeni i edukativni spremnici koje je Grad osigurao kroz projekt "Nabava komunalne opreme u gradu Vinkovcima". Dupin, medo i žaba oduševili su djecu koja su ih, između ostalog, "hranila" i čepovima. Gradonačelnik Ivan Bosančić podsjeća da je nabavljeno 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla/komposta koji su prilagođeni njihovu uzrastu, a bit će postavljeni po vrtićima i školama te uz dječja igrališta. M.F.

Miroslav Flego
Najčitanije iz rubrike