Regija
VIJEĆE ZA PREVENCIJU GRADA NAŠICA GRAĐANIMA PORUČILO:

Prijavite nasilje i zlostavljanje
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
NAŠICE



Na sjednici Vijeća za prevenciju Grada Našica, kojoj su nazočili ravnatelji gradskih i javnih ustanova, predstavnici policije i organizacija civilnog društva te gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je ujedno i predsjednik Vijeća, razgovaralo se o sigurnosti građana i tragičnom događaju u kojemu je još jedan mladi život izgubljen.

Gradonačelnik je u svom obraćanju istaknuo da su Našice siguran grad te da je potrebno djelovati na prevenciji kako bi sigurnost građana bila na visokoj razini. ‘‘Dvije obitelji zavijene su u crno i zajedno trebamo dostojanstveno pristupiti ovom slučaju. Ovo je bio izdvojen slučaj, baš kao i nedavne tučnjave. U nizu preventivnih aktivnosti i na čemu treba raditi u prevenciji neželjenih događaja i tragičnih posljedica svakako je poticanje sugrađana na prijavljivanje prijetnji‘‘, rekao je gradonačelnik Kašuba.

Napomenuo je da se u školama radi odličan posao i da su djeca, prema riječima stručnjaka, informirana kako prijaviti prijetnje te da na to potiču raznim akcijama.

Na kraju sjednice upućena je zajednička poruka Vijeća građanima Našica da prijave svaki oblik zlostavljanja i nasilja. Istaknuto je kako u okviru svojih zadaća sve službe s područja grada, a posebno policija, vatrogasci, liječnici i Centar za socijalnu skrb, reagiraju na sve dojave, pa makar bile i lažne, jer bolje je provjeriti i spriječiti nego dopustiti tragediju.

Inače, Vijeće za prevenciju osnovano je kako bi se još više poboljšala razina sigurnosti te organizirano dogovarale i provodile preventivne aktivnosti u zajednici, ali i razmjenjivala iskustva. S.F.
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike