Ekonomija
OD 26. DO 28. SVIBNJA KONFERENCIJA "GO – GRAŠEVINA OSIJEK"

Najbolje graševine iz Hrvatske stižu u Osijek
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Konferencija "GO – Graševina Osijek" sadrži bogat program u sklopu kojega će 27. svibnja biti organizirane dvije panel-rasprave te festival Večer vina i umjetnosti u osječkom Perivoju kralja Tomislava. Rečeno je to jučer na konferenciji za novinare u hotelu "Osijek".
- Graševina čini gotovo 45 % ukupno proizvedenog grožđa i tek nešto manje od 40 % ukupno proizvedenog vina u RH. Naša najznačajnija sorta, uz malvaziju i plavac, sadi se na oko 25 % vinogradarskih površina u Hrvatskoj - istaknula je Darja Sokolić, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).
Ivana Jurić, direktorica TZ Osječko-baranjske županije, dodala je: "Tijekom konferencije razgovarat ćemo o značaju graševine, povezivanju terroira i turizma, marketingu vina te pozicioniranju Hrvatske kao vinske zemlje, kao i klimatskim promjenama." Ova stručna konferencija uputit će na važnost povezivanja enologije i turizma, istaknuo je Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije (OBŽ), a Tomislav Panenić, direktor Udruge Graševina Croatica, naglasio da će se najbolje graševine Hrvatske moći kušati u Osijeku 27. svibnja. Organizator konferencije je HAPIH, a partneri TZ OBŽ i Udruga Graševina Croatica. Konferencija je dio projekta "Wine Tour Across Borders" sufinanciranog kroz EU Interreg program Mađarska-Hrvatska. n V.Latinović
Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

Najčitanije iz rubrike