Regija
OD 2. DO 5. LIPNJA ZAVRŠNICA PRVENSTVA HRVATSKE

U-11 županjski rukometaši spremni su za Poreč
Objavljeno 25. svibnja, 2022.

Sljedećeg tjedna županjski rukometaši do 11 godina (U-11), koji su u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni, s neumornim trenerom Danielom Dušanićem, ostvarili povijesni rezultat i plasirali se na završnicu prvenstva Hrvatske, putuju u Poreč. To su Mihael Došen, Fran Dušanić, Marin Ivkić, Matko Jozić, Petar Jurić, Karlo Kljaić, Noa Kobaš, Luka Kobaš, Leon Mutabdžić, Borna Nenadić, Dalibor Orkić, Alan Penga, Liam Peršić, Andrej Rajković i Domagoj Živković.

Na završnicu državnog prvenstva, koja traje od 2. do 5. lipnja, u kategoriji dječaka do 11 godina iz grupe Istok, plasirale su se još ekipe RK Viro Virovitica, RK Ivan Mikanovci i RK Slatina. Najbolji slavonski rukometaši u ovoj kategoriji natjecanja  protekle su subote odigrali  turnir u Županji, u organizaciji RK Županja. Odigrano je šest odličnih pripremnih utakmica u kojima su dečki pokazali da su spremni i visokomotivirani za Poreč. Uslijedilo je potom zajedničko  druženje, a Županjci su se i ovaj put pokazali kao odlični domaćini i pružili gostoprimostvo dečkima i njihovim roditeljima. Sportska rukometna subota u Županji bila je odlična uvertira u ono što ih sljedeći tjedan čeka u Poreču, a sudeći prema prikazanome, mladi će rukometaši na završnici državnog prvenstva u Poreču Slavoniju predstaviti u najboljem svjetlu.

Tri trenera – jedna priča

A subotnje sportsko druženje u Županji pokazalo je i jedan raritet  životnih priča triju trenera, koji puno toga imaju zajedničkog i puno toga iz veže.  Daniel Dušanić (Županja), Zlarin Rončević (Virovitica) i Igor Janko Janečić (Slatina), koji su u svojoj rukometnoj karijeri odigrali  bezbroj međusobnih utakmica, rođeni su iste godine, u isto su vrijeme upisali i završili trenersku školu. Sva trojica su u istoj godini postali ponosni očevi sinova koji se sada natječu upravo u generaciji koju oni vode, i koji su odlučili krenuti njihovim stopama.

U svojoj prvoj godini vođenja rukometaša do 11 godina sva su trojica izborila plasman na završnicu državnog prvenstva, na kojima će sa svojim ekipama u Poreču braniti boje svojih gradova i boriti se za što bolji rezultat, na ponos rukometnih klubova i cijele lokalne zajednice.

Dečkima i trenerima želimo puno sreće, iako je već i sam plasman, koji su izborili po prvi puta, ogroman i hvalevrijedan uspjeh za sve njih.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike