Dome slatki dome
DIZAJN: NOVI SJAJ STAROG POKUĆSTVA

Veliki rezultati uz male zahvate
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
Garnituru za sjedenje najlakše ćete osvježiti postavljanjem dekorativnih prekrivača

Rado biste napravili izmjene u svom domu. Vaše pokućstvo može dobiti novi sjaj, a prostor novi šarm uz jednostavne izmjene koje vas financijski neće previše opteretiti. Želite promjene, ali ne i velika ulaganja. Sve vam je već pomalo dosadilo i željeli biste osvježiti prostor u kome živite. Mali zahvati i veliki rezultati su ono što očekujete. Nekima možda zvuči nemoguće, ali uz malo mašte i dosjetljivosti vaš će dom postati ono što želite.



Tepih


Ako je ulazni prostor popločan već pohabanim pločicama, koje niste u mogućnosti mijenjati, jednostavno je rješenje za njihovo skrivanje upotreba tepiha, staza ili postavljanje laminata preko njih. Laminat je dostupan po povoljnim cijenama i jednostavan za postavljenje po sistemu – uradi sam. Muči vas kuhinja, koja i nije toliko loša, ali joj je dizajn zastario. Predlažemo izmjenu kuhinjskih fronti. Sama konstrukcija s policama i ladicama ostat će nevidljiva iza nove kuhinjske fasade, koja može biti u skladu s najnovijim trendovima. Izmjena ovakvog tipa stvorit će sasvim novi ugođaj kuhinjskog prostora te dati dojam da je potpuno nov. Sličnu izmjenu možete napraviti i na svim ormarima. Bitno je da je konstrukcija očuvana. Nova vrata ormara dat će mu novi izgled, a postavljanje ogledala na pojedina krila može korigirati i dimenziju prostora u kome se nalazi. Osim klasičnih krila, korpus ormara možete zatvoriti platnenim ili bambus roletama, žaluzinama raznih boja te zastorom od željene tkanine ili plastificiranog materijala.

Stolice



Stare stolice osvježite bojenjem i postavljanjem novih jastučića u boji. Ako vam je potpuno dosadio izgled vaših stolica, navucite na njih presvlake u željenom dizajnu, materijalu i boji. Ovakvim zahvatom doista ćete imati dojam da ste kupili nove stolice. One će biti i praktične za održavanje jer se presvlake lako skidaju i peru. Garnituru za sjedenje najlakše ćete osvježiti postavljanjem dekorativnih prekrivača usklađenih s bojama vašeg interijera. Dodatak jastučića u različitim bojama i veličinama upotpunit će ukupan dojam. Isti je postupak i s foteljama.

Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.

Dekorativne lončanice
Imate biljke u stanu, ali lončanice su neugledne. Kupite nove dekorativne ili postojeće obojite te ukrasite lijepljenjem ukrasnih kamenčića ili nekih drugih predmeta. Još je mnogo elemenata u domu, koji se jednostavnim načinom mogu osvježiti i uljepšati. Dotrajali klub stolić u dnevnom boravku ili stol u blagovaonici osvježite bojenjem ili postavljanjem dekorativnih stolnjaka.

Možda ste propustili...

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna