Svijet
MAJMUNSKE BOGINJE U EUROPI

Naručuje se cjepivo, planira kampanja
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Njemačka je naručila 40.000 doza cjepiva protiv velikih boginja, da bude spremno za provođenje cijepljenja ako epidemija majmunskih boginja dobije zamah u Njemačkoj, a Francuska je preporučila ciljanu kampanju cijepljenja.



Govoreći na konferenciji za medije, njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach rekao je u utorak da zasad računa na razdoblje izolacije zaraženih osoba u trajanju od bar 21 dana kako bi se suzbilo širenje. Dosad je u Njemačkoj zabilježeno pet slučajeva, svi kod muškaraca, rekao je Lothar Wieler, čelnik njemačkog Instituta za zarazne bolesti "Robert Koch", koji je također govorio na konferenciji za medije. Njemačka je protiv velikih boginja naručila cjepivo Imvanex tvrtke Bavarian Nordic.



Desetak zemalja EU-a, SAD, Velika Britanija i Kanada potvrdili su slučajeve majmunskih boginja na svom tlu.



Francuske zdravstvene vlasti (HAS) također su preporučile da se započne ciljana kampanja cijepljenja protiv majmunskih boginja cjepivom protiv velikih boginja. HAS kaže kako preporučuje da se odmah, čim se kod nekog pacijenta potvrdi slučaj te bolesti, počne cijepljenje odraslih koji su bili u kontaktu s njim i koji se smatraju rizičnima. H
Možda ste propustili...

BELGIJA ISTRAŽUJE MOGUĆE “GURANJE” PRORUSKIH KANDIDATA

Rusija se miješa u europske izbore

UN O SREBRENICI 29 GODINA PREKASNO

Rezolucija ljuti Vučića i Dodika

Najčitanije iz rubrike