Regija
OSMI KRUG UGOVORA, UKUPNO IH JE 52

Pet novih ugovora o dodjeli pomoći za rješavanje stambenog pitanja
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
MARIJANCI - U prostorijama rekonstruiranog Vatrogasnog doma u Marijancima održana je kratka svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli nepovratne financijske pomoći iz općinskog Programa mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih. Ugovore s Općinom Marijanci o dodjeli novčane potpore u ukupnom iznosu od 150.000 kuna potpisalo je pet novih korisnika. Riječ je o mladim osobama koje svoje stambeno pitanje rješavaju kupnjom, adaptacijom ili gradnjom nekretnine na području općine Marijanci. Korisnici općinske potpore za rješavanje stambenog pitanja su iz Bočkinaca, Čamagajevaca, Črnkovaca, Kunišinaca i Marijanaca.

- Ovoga puta, uz korisnike s područja općine Marijanci, financijsku pomoć koristi jedna osoba koja je kupila kuću u Čamagajevcima, a doselila se iz Lacića, naselja na području Općine Magadenovac. Ne znam koji je razlog doseljenja, ali se osoba prijavila i dobila je financijsku pomoć. Također, u jednom od prijašnjih krugova potpisivanja ugovora potporu je dobila osoba koja se doselila iz Našica i u Marijancima kupila kuću koju obnavlja. Svjestan sam da ovaj Program mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih možda nije razlog tome, ali svakako neka bude nagrada za takvu odluku - kaže načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić.

Time se ukupni broj korisnika koji su dobili općinske potpore povećao na 52, a vrijednost svih potpisanih ugovora iznosi 1.424.000 kuna.

- Nastavljena je dobra suradnja Općine Marijanci i mladih u cilju pomoći u rješavanju njihova stambenog pitanja te zadržavanja na području općine. Sama činjenica da je ovo već osmi krug potpisivanja ugovora od 2019. kada je počela provedba Programa mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih te da potpore koriste čak 52 obitelji, govori da smo dobro odlučili. Zadovoljni smo jer su 52 obitelji odlučile ostati, ugovor ih obvezuje na deset godina, a vjerujem da će to biti trajno. Općina Marijanci ovim programom, ali uz druge poticaje i ulaganja, nastoji dati vjetar u leđa poboljšanju demografskih trendova na našem području - istaknuo je načelnik Dorkić.

Program mjera za rješavanje stambenog pitanja i dalje ostaje otvoren svim zainteresiranim korisnicima, a proračunska sredstva neće se ograničavati, već će se, bude li potrebe, i povećati. S. Fridl
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike