Mozaik
LJETO U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI

Otvorenje uz Pussy Riot i kazalište kao novost
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Ljeto u MSU-u, projekt tog muzeja koji se u proteklih osam godina afirmirao kao jedno od središnjih kulturnih i zabavnih ljetnih događanja u Zagrebu, otvorit će 30. svibnja proslavljeni ruski feministički anarhopunk kolektiv Pussy Riot. Po načelu "5 u 1" program donosi koncerte, izložbe, performanse, filmove i kazalište kao ovogodišnju novost.

- Nastavljamo s pobjedničkom formulom, a kazalište je novi krak multimedijalne hobotnice - rekao je na konferenciji za novinare Branko Kostelnik, glavni urednik programa. Zdenka Badovinac, ravnateljica MSU-a, smatra da program poput ovoga dodaje vrijednost svakom muzeju. Festival Eurijala, od 10. do 12. lipnja, predstavlja kazalište Vaba Lava iz Tallinna, a Estonsko društvo pisaca imat će nekoliko okruglih stolova o estonskoj suvremenoj dramskoj praksi i svojoj zemlji.

Program će se održavati svake subote do 2. srpnja, počevši od 4. lipnja i grupe Mizar. Slijedi J. R. August, 11. lipnja, tjedan dana kasnije Grše, 25. lipnja slovenski kantautor Vlado Kreslin te, 2. srpnja, Sara Renar. Glazbeni program na konferenciji su najavili izvođači J. R. August te kratkim glazbenim nastupima Sara Renar i Vlado Kreslin.

Među izložbama bit će “Tužne pjesme rata/Zbirka kao glagol” te gostujuća “Novi talas u Beogradu – Paket aranžman (1981-2021)”. Od filmova prikazivat će se turska drama “Još jedan dah”, srpski “Toma”, britanski “Cyrano” i nekoliko dokumentaraca, o Mizaru, Električnom orgazmu i Kreslinu. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike