Crna kronika
POKUŠAO JE POBJEĆI

Mladog provalnika policajci su uhitili u dvorištu tuđe kuće
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Osamnaestogodišnji vukovarski provalnik u svom kriminalnom naumu nije imao sreće jer su ga policajci zatekli na djelu u dvorištu tuđe kuće. Naime, na dojavu građanke, zaprimljenu u ponedjeljak u 15.31, o provali u obiteljsku kuću u Zrmanjskoj ulici u Vukovaru, policijski djelatnici Policijske postaje Vukovar odjurili su na teren i u dvorištu obiteljske kuće zatekli mlađeg muškarca. On se pak, ugledavši policajce u trenutku kad su zaustavljali službeni automobil, dao u bijeg.

Trk mu je bio kratka daha jer su policajci odmah pojurili za njim. U konačnici, nije bio brži od policajaca, koji su ga brzo spriječili u namjeri bijega te ga priveli u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 18-godišnjak iz Vukovara netom prije zatjecanja od policijskih službenika provalio u obiteljsku kuću 29-godišnjaka, iz koje tom prilikom ništa nije ukrao. Međutim, daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je prethodno tijekom svibnja već provalio u istu obiteljsku kuću, kada je ukrao nekoliko tisuća kuna. Također, utvrđena je sumnja da je tijekom noći između 9. i 10. svibnja provalio u izdvojeni pogon trgovačkog obrta u Vukovaru, na Olajnici, gdje je iz blagajne ukrao polog od više stotina kuna. Iste noći pokušao je provaliti i u prostor frizerskog salona u Kolodvorskoj ulici u Vukovaru, u čemu nije uspio, a oštećenjem ulaznih vrata 52-godišnjoj je vlasnici nanio materijalnu šteta od nekoliko stotina kuna - doznajemo iz policije. Osumnjičeni 18-godišnjak je u utorak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje opisanih kaznenih djela policija će dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađe je u noći između nedjelje i ponedjeljka bilo i u Kašićevoj ulici u Osijeku, gdje je nepoznati lopov ukrao automobil 20-godišnjaka. Lopovu je krađa bila olakšana jer je neoprezni vlasnik automobil ostavio otključan, s ključevima u kontakt-bravici. Automobil je pronađen u nedjelju kod Petrijevaca, gdje ga je lopov ostavio. Vlasniku je auto vraćen, no dobio je kaznu od 300 kuna jer je ostavio ključeve u autu. S.Lacić
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike