Sport
OSIJEK JE DOKAZAO DA TREBA I ZASLUŽUJE OVAKAKV TURNIR

Suze na rastanku, Ukrajinac
iz Perivoja ispraćen pljeskom
Objavljeno 23. svibnja, 2022.

Nakon deset godina pauze na teniskim terenima u osječkom Perivoju kralja Tomislava ponovno je odigran Futures turnir. I to dvostruko izdanje. Prvi tjedan za naslov na Osijek Openu igrale su tenisačice, odmah nakon njih tenisači. Bilo je to lijepih 15-ak dana u Osijeku, kroz Perivoj su prodefilirale teniske nade iz cijelog svijeta, naravno i niz Hrvata koji kroz Futurese skupljaju prve WTA ili ATP bodove.



Oba turnira iz serije Croatian Tennis Pro bila su nagradnog fonda 25.000 dolara, a Osijek se pokazao kao sjajan domaćin. I to sami za sebe nisu rekli organizatori, nego gosti, kao i gledatelji koji su kroz dva tjedna mogli uživati u vrlo dobrom tenisu.

Kod tenisačica svoj prvi seniorski naslov osvojila je 17-godišnja Čehinja Dominika Šalkova, a kod tenisača najbolji je bio 506. igrač s ATP liste, Ukrajinac Vladislav Orlov. Tijekom cijelog tjedna imao je dobru podršku u Perivoju, u finalu posebice. Kad već nije bilo Hrvata u borbi za naslov, gledatelji su stali na stranu Ukrajinca, koji je u završnom meču svladao Mađara Matyasa Fuelea s lakih 6:1, 6:2. Nakon finalnog meča bilo je i suza, Mađaru nije bilo svejedno zbog poraza, a Ukrajinca su slomile emocije, zahvaljivao je organizatorima i Osječanima na gostoprimstvu i podršci.

Za povratak ITF turnira u Osijek najzaslužnija je ekipa iz TK Tennis Talentsa koja se prihvatila organizacije i uspješno je odradila. Na čelu svega bio je neumorni Davor Grgić, za mnoge poznat kao igrač koji je imao veliki potencijal, uostalom može se pohvaliti pobjedoma nad Rogerom Federerom, ali je prerano odustao od surovog igračkog profesionalizma i krenuo trenerskim putem.

- Bilo je naporno, bilo je zahtjevno, ali vladala je dobra i pozitivna energija na čijem sam valu radio svaki dan od ranog jutra do kasno navečer. Valjda će me za nekoliko dana stići taj umor - kaže Grgić, koji nije zaboravio spomenuti svoj mali organizacijski tim koji je pomogao da sve funkcionira savršeno, a Osijek se prema tenisačicama i tenisačima ponašao kao da je u pitanju mnogo respektabilniji turnir od "dvadesetpetice". Posebno je istaknuo Vladu i Danijela iz Športskih objekata koji su se svakodnevno brinuli da tereni stalno budu u top-stanju.

- Povratne informacije pune su pozitive i zahvale. Ljudima je doista bilo drago što su boravili u Osijeku jer cijela slika turnira je bila odlična - dodao je Grgić, koji kaže kako je Futures ispunio svoj cilj. U Osijeku je bilo dobrog tenisa, kroz turnir se popularizirao taj sport, a mladi Slavonci dobili su priliku zaigrati na ITF turniru. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike