Crna kronika
OTKRIVEN DILER NAORUŽAN DO ZUBA

Oduzeli mu 6 kg marihuane i oružje
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
Kod mladog dilera iz Čepina pronađena je veća količina marihuane, ali i pištolj sa streljivom. Dvadesetpetogodišnji mladić nije pao u planiranoj akciji operativaca za droge PU osječko-baranjske, nego prilikom uobičajene noćne intervencije. Naime, policajci su u nedjelju oko 3.30 dobili dojavu da na jednoj od benzinskih postaja južne obilaznice u Osijeku nepoznati muškarac narušava javni red i mir. S dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o 25-godišnjaku koji je imao 2,25 promila alkohola u krvi. Unatoč upozorenjima, mladi je muškarac cijelo vrijeme vrijeđao i omalovažavao policajce, a kada su ga silom svladali, policajcu je i prijetio.

Odveden je na triježnjenje, a policajci Prve policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin odmah su ujutro, na temelju naloga Županijskog suda u Osijeku, pretražili dom 25-godišnjaka, pri čemu je pronađeno deset paketa s ukupno 6470 grama marihuane, pištolj marke CZ - model 75, s pripadajućim spremnikom, 17 metaka kalibra 9 milimetara i zračna puška marke CZ.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje službenoj osobi i kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv 25-godišnjaka slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, kao i optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike