Autoglas
PRETVOREN U OFF-ROAD ZVIJER

Stigao je Porsche 911 Russell Built Safari Sportsman Pack
Objavljeno 24. svibnja, 2022.

Russell Built Fabrication oduševio je na SEMA Show 2019. godine svojim Baja Spec Porsche 911. Prerada je ušla u proizvodnju, a aftermarket tuner sada se vratio s još jednom kreacijom koja Porsche 911, iz ere 964, pretvara u off-road zvijer. Nema tog grbavog terena koji ovaj Porsche ne može svladati.



Porsche 911 Safari Sportsman malo je ublažen u usporedbi s Baja Spec, ali ipak dolazi s nizom originalnih nadogradnji. Russell Built je rekonstruirao čitav ovjes, integrirajući stražnji podokvir s čeličnim stražnjim krakovima i unutarnjim amortizerima King Shocks. Nadogradnje, koje su uključivale i produljenje međuosovinskog razmaka i traga kotača, daju Porscheu 911 hod stražnjih kotača od 25 centimetara! Posve dovoljno za sve vrste "džombi".

Sprijeda tuner je otišao na istu duljinu poboljšavši ovjes, ugradivši donju A-ruku od čelične ploče, ležajeve i glavčine za teške uvjete rada te prilagođene EXE-TC podesive amortizere. Vizualno, Porsche dobiva Turbo Look s kompletom za proširenje karoserije, koja tako nove terenske elemente modela 911 zaokružuje u uvjerljivi paket.

Russell Built dizajnirao je Safari Sportsman paket za rad s pogonskim sklopom 964. Međutim, tuner će ponuditi nadogradnje i kupcima koji žele više snage. Tvrtka može napraviti bilo što, od blage dorade 3,8-litrenog motora do 4,0-litrenog motora od 400 konjskih snaga. Kupci također mogu nadograditi i prijenos. Osnovni paket uključuje samo potrepštine za off-road zabavu u Porscheu, dok ostalu dodatnu opremu Russell Built nudi a la carte, odnosno uz doplatu. I gle čuda, imaju poduži popis kupaca, koji za dodatnu opremu plate, a da i ne trepnu.

Tuner nudi dva različita krovna nosača; klasični cjevasti ili niskoprofilni od karbona, roll hoop i paket za uklanjanje stražnjih sjedala, ekskluzivna rally svjetla u karbonskom kućištu, zračni kompresor, odbojnike od čeličnih cijevi, zaštitne ploče, komplet za premještanje hladnjaka ulja/AC kondenzatora i drugo. Russell Built otvorio je narudžbe za prerade, s cijenama koje kreću od 135.000 USD i uključuju ugradnju i podešavanje opreme i bojenje.
Milan Bugarić