Sport
OSIJEK II UVJERLJIVO PORAŽEN

Jarun nemilosrdno kažnjavao pogreške
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
Nogometaši Osijeka II doživjeli su još jedan, peti uzastopni poraz u drugoligaškom natjecanju. Ovaj put je mlada osječka momčad stradala na gostovanju kod Jaruna, koji je spremno kažnjavao svaku i najmanju pogrešku Osijeka II. Prvih 20-ak minuta prošlo je u izjednačenoj igri, a onda su Osječani u sljedećih deset doslovce šaptom pali. Primili su dva vrlo slična pogotka u tom razdoblju. Naime, oba su došla nakon što je Osijek II imao slobodan udarac nakon kojeg su se Zagrepčani dokopali lopte i iz brzih protunapada došli do ugodne prednosti. U 22. minuti Florucz je uzeo loptu na centru, sjurio se u kazneni prostor, u njemu "provozao" Bakulu, pa prizemnom loptom pronašao Ačkara na drugoj vratnici, koji ju je s 13 metara zakucao pod gredu -1:0. Deset minuta poslije Florucz je sve napravio sam. Opet se spustio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, pucao s desetak metara u bliži kut, Kolić je bio na toj lopti, ali ona mu je nekako izmigoljila iz ruku i završila u mrži - 2:0. Sigurno vodstvo koje je imao omogućilo je Jarunu još sigurniju igru, a Osječani, koliko su se god trudili, nisu imali pravu ideju kako ugroziti vrata suparnika. Domaćin s dva pogotka više u džepu samo trebao čekati novu pogrešku Osijeka II. Ona se dogodila u 74. minuti, kada je Adžić uzeo jednu loptu na 30-ak metara od vrata Osijeka II pa poslužio Kelavu, kojem nije bilo teško matirati Kolića - 3:0. Nema dvojbe da svi u Gradskom vrtu jedva čekaju odlazak na ljetnu stanku.

Od tog trenutka dijeli ih još jedna utakmica, u kojoj će ugostiti BSK i time se službeno oprostiti od drugoligaškog natjecanja jer će sljedeće sezone igrati u novoformiranoj jedinstvenoj Trećoj HNL. D.Keler

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
JARUN       3 (2)

OSIJEK II       0

ZAGREB - Stadion Kustošije. Vrijeme: vruće. Teren: dobar. Gledatelja: 150. Sudac: Mateo Erceg (Benkovac). Strijelci: 1:0 Ačkar (22), 2:0 Florucz (32), 3:0 Kelava (74). Žuti kartoni: Ačkar, Dobrić, Jugović, Florucz, Marinaj (Jarun), Alexander, Hanuljak, M.Kuprešak (Osijek)

JARUN: Gundel-Takács, Ačkar, T. Karamatić, Dajčer, Marušić (od 87. Horvat), Dobrić, Jugović (od 71. Adžić), Milinović, Diarrassouba (od 87. John), Florucz (od 82. Marinaj), Brkić (od 71. Kelava)

OSIJEK: Kolić, Alexander, M.Karamatić, Bakula (od 46. T. Kuprešak), M. Kuprešak (od 63. Bakić), Unušić (od 85. Jerbić), Stranput, Hanuljak, La Torre, Mikolčić (od 63. Pudić), Baković (od 74. Galušić)

Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini