Crna kronika
NAŠICE U ŠOKU NAKON BRUTALNOG ZLOČINA

Beživotno tijelo 20-godišnje djevojke pronašao je otac: Moju kćer ubio je monstrum!
Objavljeno 22. svibnja, 2022.
Nakon oporavka u bolnici 24-godišnjak će u istražni zatvor. Prijeti mu 50 godina zatvora

Obitelj, rodbina, prijatelji, ali i drugi stanovnici našičkog kraja dan nakon nezapamćenog zločina, kada je brutalno ubijena 20-godišnja Jelena Lukačić, imaju samo jedno pitanje: Zašto? Zašto je 24-godišnji mladić uzeo nož i njime brutalno ubio djevojku? Prema svemu sudeći, uzrok ubojstva patološka je ljubomora 24-godišnjaka, koji nije htio prihvatiti prekid trogodišnje veze s 20-godišnjakinjom. On je još uvijek, teško ozlijeđen, u našičkoj bolnici, nakon što se, skočivši s nadvožnjaka na željezničku prugu, pokušao ubiti. Policajci danonoćno dežuraju na ulazu u njegovu bolničku sobu.



Tijelo ubijene djevojke nedugo nakon zločina našao je njezin otac Jozo Lukačić, koji je s mlađim sinom tražio kćer. Kada je došao na mjesto zločina i vidio tijelo svoje kćeri u travi, zamalo da nije doživio živčani slom. Opisao nam je taj trenutak užasa u Aleji lipa kod Gradskog groblja u Našicama.

Maska ubojice...


- Tijelo je ležalo tridesetak metara od ulaza u park i desetak metara niz padinu od staze. Čim sam vidio tijelo, počeo sam vikati: "Jelena, Jelena…" Probao sam puls. Onda sam vidio da je krvava kod srca i pluća. Prsište joj je bilo sve krvavo. Bilo je strašno vidjeti kako mi kći beživotno leži. Ubiti djevojku na tako brutalan način može samo bolesna osoba, monstrum - rekao nam je otac ubijene djevojke Jozo Lukačić, umirovljeni pripadnik specijalne policije. Kaže da je u vrijeme Domovinskog rata i kao aktivan sudionik akcija Bljesak i Oluja svašta vidio i doživio, ali nikad ovakvo što.

Na mjesto stravičnog događaja, 300-tinjak metara od obiteljske kuće, otišao je nakon što je zabrinuti kćerin prijatelj došao provjeriti je li ona stigla kući. "Kći je u petak oko 18.30 otišla s prijateljicama u grad na kavu. Uobičajeni izlazak. Imala je slobodan dan, a radila je gotovo godinu dana u trgovini NTL-a u Jelisavcu. Bilo je dvadeset minuta nakon ponoći kada je netko počeo snažno lupati po ulaznim vratima. Bio to kćerin prijatelj, koji je pitao je li došla kući, jer mu se nije javila kao što je obećala. Bilo mu je sumnjivo što je kod nadvožnjaka vidio parkiran auto njezina bivšeg dečka. Odmah smo posumnjali da nešto nije u redu jer je bivši dečko kćer maltretirao porukama na mobitel nakon što su prekinuli. Bili su u vezi tri godine i prekinuli za Božić. Dolazio nam je u kuću, pristojna je izgleda i ponašanja bio. No očito da je to bila maska - ispričao nam je Jozo Lukačić.

Našičani u blizini mjesta gdje se ubojstvo dogodilo kažu da ne pamte ovakav zločin. "Samo je monstrum mogao učiniti ovakvo što. Nitko normalan ne bi mogao djevojku izbosti", rekao nam je jedan stariji Našičanin.

Pronađen nož


Podsjetimo, L. D. iz Velimirovca ubio je nožem bivšu djevojku, a nakon toga se pokušao ubiti skočivši s nadvožnjaka, s visine više od pet metara, na željezničku prugu nedaleko od mjesta ubojstva. Tamo ga je pronašla i policija, a djelatnici Hitne pomoći su ga zbog težine zadobivenih ozljeda prevezli u Opću županijsku bolnicu Našice i pod nadzorom je policije. Zamjenik ravnatelja bolnice Hrvoje Šimić rekao je kako je mladić s teškim ozljedama, a radi se o prijelomu zdjelice i potkoljenice, zbrinut na Odjelu kirugije te da nije vitalno ugrožen. Prema nalogu nadležnog Županijskog državnog odvjetništva, koje je obavilo očevid uz asistenciju očevidne ekipe Policijske uprave osječko-baranjske, tijelo ubijene djevojke prevezeno je radi obdukcije na Odjel za patologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Čim se u subotu razdanilo, policajci su počeli detaljnu pretragu mjesta zločina u potrazi za nožem kojim je počinjeno ubojstvo. Desetak sati poslije komunalne službe grada Našica, vatrogasci, ali i policajci, nakon košnje metar visoke trave, uspjeli su pronaći nož, i to na osnovi informacije koju su dobili upravo od osumnjičenog 24-godišnjaka.

Dan nakon zločina ubojstvo djevojke bilo je glavna tema razgovora Našičana, ali i obližnjeg Velimirovca, odakle je ubojica. Nakon prekida trogodišnje veze, oko Božića, 24-godišnjak je neprestano preko društvenih mreža i u SMS-porukama, pa i telefonskim pozivima, tražio da se pomire i ponovo budu zajedno. Pozivi i poruke postali su pravo uznemiravanje, a znao je i prijetiti. O porukama i pozivima djevojka je upoznala obitelj i prijatelje, no nije 24-godišnjaka prijavila policiji. Mislila je da će s vremenom te neugodnosti prestati. Na žalost, sve se pretvorilo u brutalno ubojstvo koje je šokiralo našički kraj.

Snježana Fridl
NAKON BOLNICE I OPORAVKA - ZATVOR
Kada će 24-godišnjak iz Velimirovca pred policijske istražitelje, ovisi o liječnicima. Trenutno ga čeka operativni zahvat na slomljenoj zdjelici i oporavak, a cijelo to vrijeme, dan i noć, bit će pod nadzorom policajaca iz PP-a Našice. Kada bude vrijeme za davanje iskaza policijskim istražiteljima, slučaj će preuzeti Županijsko državno odvjetništvo Osijek, nakon čega će, sasvim sigurno, kada to zdravstveno stanje 24-godišnjaka bude dopustilo, slijediti i određivanje istražnog zatvora. Prije početka sudskog postupka, u kojem mu prijeti maksimalna, 50-godišnja zatvorska kazna, 24-godišnjak će morati na psihijatrijska vještačenja. Tako će se pokušati doznati je li ubojstvo počinjeno u afektu ili je pak svjesno pripremljeno. Okrvavljeni nož pronađen u blizini mjesta zločina upućuje na ono drugo. M.Bu.

SLIČAN ZLOČIN ZBIO SE I U KOŠKI
Još uvijek se stanovnici Koške sjećaju zločina koji se zbio u studenome 2016., kada je Matjej Šustek, tada 23-godišnjak, nožem u blizini željezničke postaje u Koški, ubio 17-godišnju djevojku. Preklopnim nožem zadao joj je 11 ubodnih i reznih rana. Kako bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobitel i sjeo na vlak za Našice. Putem je bacio djevojčin mobitel. Bespomoćna žrtva preminula je zbog iskrvarenja. Na suđenju se branio da ga je na ubojstvo nagovorio lik iz videoigrice!? Boravio je i u bolnici u Vrapču, nakon što je suđenje, koje je počelo u rujnu 2017., bilo prekinuto jer su vještaci ustvrdili da nije raspravno sposoban. Nastavljeno je 2019., kada je za ubojstvo 17-godišnjakinje proglašen krivim i osuđen na 25 godina zatvora.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike