Crna kronika
OPASNA JE VOŽNJA NA DVA KOTAČA

Poginuo na povratku s pogreba prijatelja, za obojicu kobni motori
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
Vraćajući se motociklom iz Kutine, gdje je bio na pogrebu prijatelju koji je poginuo u prometnoj nesreći na motociklu, ista sudbina zadesila je i Matiju Ć. (29) iz Palešnika kod Garešnice. Vozeći Yamahu u subotu oko 16.50, poginuo je na cesti između mjesta Zdenčac i Palešnik, samo dva kilometra od svoga doma.

- Nakon 780 metara od završetka naseljenog dijela mjesta Zdenčac pretjecao je traktor, za koji je bio priključen radni stroj prskalica, kojim je upravljao 38-godišnjak. Budući da se 29-godišnji motociklist nije uvjerio da pretjecanje može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, motociklom je udario u prednji dio Škode zagrebačkih registracija, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak. Nakon sudara 29-godišnji motociklist je pao te je od zadobivenih ozljeda, iako je imao kacigu na glavi, na mjestu preminuo. Četrdesetdevetogodišnjak i dvoje njegovih 53-godišnjih putnika vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su 53-godišnjaci lakše ozlijeđeni, dok je 49-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede će mu biti naknadno okvalificirane - doznajemo iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Vozač Škode nije imao alkohola u krvi. Očevidom prometne nesreće rukovodila je dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policajaca te je naložila obdukciju tijela poginule osobe. Na vozilima je nastala materijalna šteta.

Od 29-godišnjaka su se na društvenoj mreži oprostili njegovi prijatelji vatrogasci. “S neizmjernom tugom i suzom u očima opraštamo se od našeg tajnika, operativca i prije svega velikog prijatelja. Jučer poslijepodne tragično nas je napustio naš Matija. Nevjerica, šok, tuga i suze. Milijun pitanja, zašto i kako, a nikoga da na njih odgovori. Mata je bio veličina, osoba koja nam svima treba u životu. Bez puno pitanja davao je sebe i svoje slobodno vrijeme u pomaganju drugima radom u udrugama na području općine. Nakon potresa u Petrinji i Glini, zajedno s kolegama vatrogascima, dao je svoj obol u vremenima kada je to bilo najpotrebnije. Ostaje praznina. Ostaju neispijene kave, neispričane priče i dogodovštine s puta, neodrađene intervencije i bol. Velika bol što te nema ovdje s nama. Kažu da dragi ljudi ne umiru sve dok žive u sjećanjima i uspomenama najmilijih. Ovo će nam biti utjeha, tračak svjetlosti i nade koji će nas gurati da nastavimo dalje živjeti. Živjeti u vjerovanju da ćemo se negdje ipak sresti. Nedostaješ, prijatelju!” objavili su na stranici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palešnik, a dirljivu oproštajnu poruku potpisuje D. Gorek. S.Lacić
Možda ste propustili...

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike