Osijek
OTVORENI DAN ISUSOVAČKE GIMNAZIJE

Pružaju znanje, ali
i duhovnu dimenziju
Objavljeno 23. svibnja, 2022.
Nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku održala je u subotu svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata. Svi oni koji razmišljaju o tome da postanu učenici ove škole i njihovi roditelji mogli su se bolje i potpunije upoznati s onim što Isusovačka klasična gimnazija pruža i nudi.

- Svakako je zanimljivo, a to je i naša želja, da budući učenici osjete zajedništvo i duh škole, radost i kreativnost koja ih ovdje očekuje. Ovo je i ignacijanska godina (pojam vezan uz utemeljitelja isusovačkog reda sv. Ignacija Lojolskog, nap. a.) što znači da je ovo prigoda da nešto kažemo i o novostima koje su isusovci donijeli i primijenili u školama koje su osnivali. Naime, plod neke škole nije samo znanje, nego sposobnost, kreativnost, snalaženje i doprinos društvu što omogućuje našim učenicima da se mogu ostvariti. Cilj naše gimnazije je formirati čitavu osobu. Činimo to posebnom skrbi za svakog učenika i duhovnom dimenzijom - rekao nam je ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije, o. Sebastian Šujević.

Ova školska institucija osnovana je 1999. godine, nadovezujući se na raniju isusovačku školu koja je također djelovala u Tvrđi. Isusovačka klasična gimnazija ima 202 učenika. Profesora je 25, a dvoje njih su klerici, profesor vjeronauka i profesorica hrvatskog jezika. Prateće osoblje čini još sedmero ljudi. Svake godine upisuju se dva nova razreda.

Isusovačka gimnazija može se pohvaliti brojnim uspjesima svojih učenika koji su u posljednjih pet godina bili višestruki državni prvaci iz zemljopisa, hrvatskog, grčkog i latinskog jezika, povijesti, vjeronauka i zborskog pjevanja. D.Celing
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike