Sport
BORBA ZA NASLOV RUKOMETNOG PRVAKA HRVATSKE

PPD Zagreb u prednosti, pokazano čak pet crvenih i dva plava kartona
Objavljeno 21. svibnja, 2022.

Rukometaši PPD Zagreba stekli su prednost u borbi za naslov prvaka. U Kutiji šibica svladali su NEXE 31:26 te su došli do prednosti od 4-2 u bodovima. Igra se dok jedna momčad ne sakupi šest bodova. Sljedeća utakmica igra se već u srijedu u Našicama. NEXE je nastupilo bez svog najboljeg igrača Halila Jaganjca. Dobio je jedan nezgodan udarac pa se nije željelo riskirati. Uostalom, osim borbe za naslov prvaka, NEXE sljedeći tjedan očekuje i nastup na Final fouru Europske lige. Prvu osjetniju prednost PPD je stvorio u 13. minuti kad je otišao na plus četiri 9:5. Branko Tamše je logično zatražio minutu predaha. Koristilo je to njegovim igračima i u 22. minuti gosti su izjednačili - 9:9. PPD Zagreb je ponovno pobjegao na tri razlike (13:10), a na odmor se otišlo s minimalnom prednosti branitelja naslova (16:15).

Prije odlaska na odmor suci Boris Milošević i Matija Gubica pokazali su prvi crveni karton na utakmici. "Zacrvenilo" je pivotu NEXE-a Mariju Tomiću, zbog prekršaja na Sandru Obranovića. Bez obzira na pokazani crveni karton ništa nije sugeriralo da će osječki suci do kraja susrete vaditi iz džepova i crvene, ali i plave kartone. "Zagrebaši" su se odvojili u 44. minuti imali i šest pogodaka razlike. Incident se dogodio šest minuta prije završetka susreta. Borna Manci Mićević je napravio oštriji prekršaj na Sandru Obranoviću. Sigurno za dvije minute, ali nikako da Obranović nesportski reagira.

Nasrnuo je na desnog vanjskog NEXE-a, utrčali su svi igrači, dogodilo se naguravanje, prijetnje, kao na "presicama" uoči velikih boksačkih ili MMA mečeva. U ozbiljnu raspravu ušli su najisusniji Željko Musa i kapetan NEXE-a Saša Barišić-Jaman. Trebala se smiriti situacija pa su tek onda Milošević i Gubica odlučili sankcionirati one najborbenije. Izravni crveni dobili su Borna Manci Mićević i Željko Musa. Crvene, ali i plave kartone (to znači da će disciplinska komisija dodatno provjeravati njihove prekršaje), dobili su Sandro Obranović i Saša Barišić Jaman. Još je i Ivan Čupić dobio dvije minute. U tim trenucima PPD Zagreb je vodio 28:21 i praktički pobjednik je bio riješen. Do kraja susreta, a zahvaljujući nekoliko Radovanovićevih obrana NEXE je smanjio do kraja na 31:26. Nova utakmica je u srijedu (25. svibnja) u Našicama. Za ostanak NEXE-a u igri u borbi za naslov prvaka Hrvatske. K.L.

PPD Zagreb  31 (16)

NEXE  26 (15)

ZAGREB SD Trešnjevka. Gledatelja 500. Suci: Gubica i Milošević (Osijek)

PPD ZAGREB: Slavić (6+1), M. Mandić (3); Vistorop 4, Ćavar 4 (4), Faljić, D. Mandić 1, Klarica 4, Gojun, Srna 4, Klis, Musa, Matanović, Čupić 8, Obranović 2, Leimeter 1, Grahovac 3.

NEXE: Radovanović (7), Kuzmanović (4+1); Bakić 1, Barišić Jaman, Vejin 4, Jelinić 1, Vida 1, Manci Mičević 1, Blažević, Severac 5, Moslavac 2, Kević 5 (5), Tomić 1, Melić 4, Kavčić 1, Markušić.

SEDMERCI: PPD Zagreb 5 (4), NEXE 6 (5)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 14 minuta (Srna 2+2 Gojun 2+2, Obranović 2, Musa 2, Čupić 2, Grahovac 2), NEXE 16 minuta (Barišić Jaman 2+2+2, Severec 2, Tomić 2, Blažević 2 Markušić 2, Manci Mičević 2). Crveni kartoni: Musa, Obranović (PPD Zagreb), Tomić, Manci-Mičević, Barišić-Jaman (NEXE), plavi kartoni: Obranović (PPD Zagreb), Barišić-Jaman (NEXE)



 

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike