Sport
OPROŠTAJ OD SEZONE U VELIKOJ GORICI

Bjelica: Ne možemo biti prvi, ali zato možemo otići kao pobjednici
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Bit će ovo ljeto rastanaka, pod ugovorom je 40 igrača, ali neće svi ostati

Spušta se zavjesa na još jedno izdanje Prve hrvatske nogometne lige. Bilo je uzbudljivo, bilo je zanimljivo, a u konačnici ništa se bitno nije promijenilo. Naslov prvaka osvojio je Dinamo, a ostali članovi "velike četvore" prate ga u stopu. Hajduk se uspio dokopati druge pozicije, Osijek je treći, a Rijeka četvrta. Zna se prvak, zna se i tko ispada (Hrvatski dragovoljac), tako da je dosta teško naći motiv za odraditi i ovih preostalih 90 i nešto minuta. Koliko je posljednje kolo napeto, dovoljno govori promjena termina utakmica. Iako su sve utakmice trebale početi u isto vrijeme, u HNL-u su shvatili da to nema previše smisla, pa je posljednje kolo počelo u petak, a završava se u subotu oko 22 sata, onda kada bude označen kraj utakmice na Maksimiru između Dinama i Hajduka.



Vjerujem da ostajem


Teško je bilo što pametno reći i o utakmici između Gorice i Osijeka u Velikoj Gorici, osim da i jedni i drugi vjerojatno jedva čekaju da završe prvenstvo i krenu na odmor. Susret ne znači mnogo ni jednima ni drugima, Osijek ne može ni gore ni dolje od trećeg mjesta, a Goričani se posve ugodno osjećaju na trenutačnoj šestoj poziciji. Igra se za prestiž, pa su bijelo-plavi nogometaši na posljednje ovosezonsko gostovanje ispraćeni s riječima "pobijedite i idite na odmor". I trener NK-a Osijek Nenad Bjelica je na tom tragu, koji kaže kako želi pobjedu za rastanak od prvenstva.

- Ne možemo biti prvi, ali možemo na odmor ići kao pobjednici.

Bjelica je u susretu s novinarima uoči sudara s Goricom odgovarao na raznorazna pitanja, a najmanje se pričao o subotnjoj utakmici. Pitanje svih pitanja u Gradskom vrtu, ali i cijelom Osijeku: Ostaje li Bjelica?

- Ja vjerujem da ću ostati, imam još volje i želje za to, a kada će se to znati, ne znam. Ja radim sve kao da ću ovdje ostati još pet godina - kazao je trener Osijeka, koji je čestitao Dinamu na naslovu prvaka, a onda usporedio svoju i zagrebačku momčad.

- Mislim da Osijeku još jako malo nedostaje da postane "Space Shuttle"... Za nekoliko mjeseci dobit ćemo najbolju infrastrukturu u državi, borimo se za titule, imamo dobru sportsku ekipu. Međutim, kad je novac u pitanju, mislim da će Dinamo biti uvijek ispred Osijeka. Jednostavno, to je tako.

Bjelica planira ostanak, ovu sezonu može arhivirati, iz nje mnogo toga naučiti, izvući neke pouke i okrenuti se sljedećoj. Bit će pred njim dugo, toplo i radno ljeto puno rastanaka. Nadamo se i nekih zvučnih dolazaka.

- Imamo pod ugovorom 40 igrača, neće svi ići na ljetne pripreme. Među tih 40 igrača ima onih na koje ne računamo, a mladi, kao što je bio slučaj s Beljom, vjerojatno će na posudbu. Ako nekim igračima ne uspijemo naći klub, onda ćemo raskinuti ugovor - dodao je Bjelica iza kojeg je turbulentno razdoblje puno prozivki, ljutnje, nezadovoljstva, visokih tenzija... Sad se situacija u Gradskom vrtu čini mirnija, je li to privid ili samo zatišje pred buru, znat će se u danima koji dolaze.

Svi žele u 11


O onome što će biti ipak treba tek nakon subotnjeg dvoboja s Goricom.

- Dobro smo radili i trenirali, ali ni u ovom susretu nećemo biti kompletni. Zbog kartona i ozljeda nema Bralića, Žapera, Petkovića, Jugovića, Nejašmića. Imamo dvadesetak igrača, profesionalaca, idemo u Goricu uzeti tri boda. Kod nas se nekako ne vidi da je kraj sezone, svi se zalažu i svi žele igrati u prvih 11. Želimo završiti sezonu s još jednom pobjedom i sve ćemo učiniti za to.

No Gorica je na svom terenu za Osječane "crna mačka".

- Momčad koja jako dobro igra, ozbiljna ekipa sa sjajnim trenerom Samirom Toplakom, koji radi odličan posao gdje god dođe. Vidi se energija koju daje svojim igračima. Teže nogometu, imaju kvalitetne igrače, spoj su iskustva i mladosti, nezgodni su kada imaju dobar dan. Nadam se da danas neće biti taj njihov dobar dan. Na posljednjim utakmicama tamo je bilo teško, ali vjerujem u svoju momčad, vjerujem u pobjedu… Suprotstavit ćemo im najbolju moguću momčad da osvojimo sva tri boda i na najbolji se način oprostimo od sezone.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
GORICA-OSIJEK

Početak: subota, 17.05

       Kotarski       Ivušić

       Marjanović       Bartolec

       Šimunović       Škorić

       Jovičić       Lončar

       Keita       Miloš

       Babec       Barri

       Pršir       Brlek

       Fruk       Fiolić

       Kalik       Caktaš

       Atiemwen       Lovrić

       Cruz       Fućak

Stadion: Gradski stadion

Kapacitet: 5200

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb).

TABLICA
1.Dinamo       35       23       7       5       65:21       76

2.Hajduk       35       21       9       5       63:28       72

3.Osijek       35       19       11       5       48:28       68

4.Rijeka       35       19       5       11       70:51       62

5.Lokomotiva       35       11       13       11       53:49       46

6.Gorica       35       12       8       15       42:49       44

7.Slaven B.       36       9       9       18       35:54       36

8.Šibenik       35       9       5       21       45:73       32

9.Istra 1961       36       7       10       19       43:66       31

10.H. dragovoljac       35       4       7       24       31:74       19

36. KOLO HT PRVE HNL
PETAK

Istra 1961 - Sl. Belupo 3:1

Lokomotiva - Šibenik

(igrano kasnije sinoć)

SUBOTA

15 sati

Rijeka - Hrvatski dragovoljac

17.05

Gorica - Osijek

20 sati

Dinamo - Hajduk

međusobni susreti
međusobni susreti:

GORICA – OSIJEK

15 5 5 5 20:17

Kristian Fućak

ofenzivac bijelo-plavih

Neće me pogodak, bio sam u dobrim prilikama, ali uvijek malo nedostaje. Dobro radim i dobro treniram, pa znam da će pogodak doći. Naravno da bih volio da to bude već protiv Gorice. Mislim da napredujem sa svakim treningom, sa svakom utakmicom i da mogu još toga pružiti

Gorica pa kraj
OPROŠTAJ OD SEZONE I NEKIH IGRAČA

Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike