Sport
ŽNK OSIJEK U NEDJELJU S “MODRIMA”

S “dinamovkama” sad treba obraniti to drugo mjesto
Objavljeno 21. svibnja, 2022.

Nakon što su prošle nedjelje ugostile i visoko porazile ekipu Rijeke, nogometašice Osijeka u nedjelju na ŠC-u "Ante Gotovina" nastavljaju zaključnu domaću trilogiju u doigravanju za prvaka. Oprostivši se od titule praktično 8. svibnja, kada su izgubile derbi u Splitu, nakon kojeg je istoimeni sastav stekao šest bodova prednosti uz nedostižni bolji međusobni omjer sa štićenicama trenera Zdenka Glumca i njegova suradnika Vjerana Dokonala.



Razlika je narasla tada jer su tjedan prije Osječanke izgubile u Zagrebu od Dinama, koji u nedjelju dolazi u Slavoniju, nakon što je prije šest dana drugi puta tekuće sezone porazio liderice iz Splita. Ostavivši aktualnim prvakinjama Hrvatske teorijsku prigodu obraniti primat, ali koja se može mjeriti u promilima, jer upravo toliko Riječanke imaju šanse ostati neporažene u splitskom Parku mladeži kako bi Osječanke u posljednjem kolu mogle preskočiti Splićanke. Taj se film, izvjesno, neće gledati ponajprije jer je Split prejak za Rijeku, ali Osječanke trebaju gledati samo sebe i pobijediti zagrebačke "modre", koje su od 17.30 nedjeljne gošće u 19. kolu, odnosno petom doigravanja, nakon kojeg bi mogle do druge pozicije. Za to su iskazale sposobnost, ali Osječanke samouvjereno najavljuju domaći susret i očekuju pobjedu.

- Vezanim pobjedama postigle smo stabilnost uz koju namjeravamo pobijediti u svim ovosezonskim preostalim utakmicama. U nedjelju kod kuće Dinamo pa zatim dva puta Split, koji ćemo, vjerujem, pobijediti i u finalnoj utakmici Kupa te bar jedan trofej donijeti u naše vitrine. Moramo, međutim, razmišljati o preostalim borbama za bodove kako ih ne bismo zaključile čak na trećem mjestu, iako je i prvo još dohvatljivo. Samo teorijski jer bi se trebalo dogoditi čudo pa da Rijeka ne izgubi u gostima od Splita, u kojem bi eventualnom slučaju posljednje kolo odlučivalo.



Primarno nam je u mislima sljedeće, kada nam u posjet dolaze zagrebačke “modre” osokoljene punim uspjehom nad Splićankama, a da su sposobne pobijediti sve u konkurenciji, dokazale su i u sučeljavanjima s nama jer su nas u prvenstvu porazile te praktično onemogućile u obrani titule. To je sada iza nas i trebamo se koncentrirati kako bismo ih ostavile ispod sebe, tako da nam je isključivo pobjeda na umu. Atmosfera je takva da ona neće izmaknuti iako smo svjesne težine sučeljavanja s “dinamovkama”, koje su se tekuće sezone prilično podignule - pričala je Martina Šalek, čija su dva prošlonedjeljna projektila završila u riječkim rašljama i izmamila pljesak gledatelja, koji ne bi ni sutra trebao izostati. D.Lekšan
Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike