Sport
DOIGRAVANJE ZA PRVAKA DRŽAVE

Našičani ili PPD ZG, tko će večeras staviti jednu ruku na trofej?
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Sve međusobne utakmice Zagreba i NEXE-a do kraja prvenstva gledat će se na Hrvatskoj televiziji

Nastavlja se saga rukometaša PPD Zagreba i NEXE-a u borbi za prvaka Hrvatske. U subotu (20 sati) u Kutiji šibica igra se njihov treći susret u borbi za prvaka.



Zapravo, radi se već o četvrtom susretu dvaju najboljih hrvatskih muških rukometnih klubova ove sezone. Zasad PPD Zagreb vodi 2:1, i to zahvaljujući pobjedi prošlog tjedna u finalu Kupa. Ono što je važnije uoči današnjeg (subotnjeg) susreta jest to da je trenutno u borbi za prvaka rezultat 1-1, odnosno 2-2 po bodovima. U Ligi za prvaka NEXE je slavilo u Našicama (30:29), a PPD Zagreb u Kutiji šibica (25:16). Prvak će biti onaj tko prvi dođe do šest bodova u međusobnim susretima. Stoga večeras ni jednu momčad nećemo moći "proglasiti" rukometnim prvakom Hrvatske, no pobjedom bi se jedan od sastava približio tom cilju.

Četvrta zaredom


Hrvatski reprezentativac i lijevo krilo PPD Zagreba za te je susrete s NEXE-om iskreno rekao kako "su mu već dosadili". Bit će to već treća utakmica u dva tjedna, a četvrta u manje od dva mjeseca.

- Gledam isti video, iste protivnike, iste akcije. Znamo sve o njima, ali i NEXE zna sve o nama - rekao je Mandić.

Kako je teško iznenaditi suparnika, a posebice svoga kolegu, trenera PPD Zagreba Ivicu Obrvana, potvrdit će i trener NEXE-a Branko Tamše. Neka iskustva iskoristit će iz posljednjih utakmica. Unatoč porazu prošle subote u Kupu, veseli ga što je njegova momčad bila "jako blizu".

- Bili smo tu, bilo je neizvjesno do kraja. Krenuli smo jako dobro. Odigrali dobro prvo poluvrijeme, imali smo ideju, dobro se kretali, bili čvrsti, imali smo tranziciju. U drugom poluvremenu poveli smo s igračem manje, imali šansu na prazan gol za odlazak na "plus dva", ali je nismo iskoristili. Zagreb je to sve znao iskoristiti i svojim iskustvom preokrenuo sve u svoju korist.

Za Tamšea ta je utakmica već arhivirana. Nema dvojbe tko je prema Tamšeu favorit.

- I prije ove finalne serije rekao sam da je Zagreb kao vječiti prvak Hrvatske favorit. Mi ćemo morati odigrati maksimalno ako želimo bilo što napraviti, posebice u Zagrebu. Dosta toga ovisit će o dobrom danu jedne ekipe ili o dobrom danu nekog pojedinca.

Stižu i navijači


Prethodni susret u Kutiji šibica imao je nepotrebni "šlagvort". Utakmica se nije mogla pratiti čak ni preko streama na Youtube kanalu HRS-a. Sve do kraja prvenstva, koliko god bilo susreta PPD Zagreba i NEXE-a, sve će ih prenositi HRT, pa tako i ovaj večerašnji od 20 sati. U Zagreb ponovno stižu i brojni našički navijači.

- Jako sam zahvalan svim tim ljudima koji nas prate. Dokaz je to da smo dobro radili i da dobro radimo, i da su nas ljudi zavoljeli. Sada je na nama da im sve ono zbog čega smo ih privukli da navijaju za nas, da uzimaju radi nas dopuste i da nas prate po Hrvatskoj i Europi vratimo. Nešto smo im već i dali, ali vjerujem da ih možemo razveseliti još koji put ove godine - poručio je Tamše.

Sljedeća utakmica iz serije bit će u srijedu u Našicama. Ta bi utakmica već mogla odlučiti o prvaku. Ne odluči li, slijedit će nastavak, ali tek nakon što NEXE odradi i Final Four Europske lige. U Lisabon se kreće već sljedećeg petka.

Zaboraviti lakše ozljede. Pokušati opet izrotirati i napraviti što bolju kemiju za Zagreb. Sastav će biti poznat u subotu ujutro.

Krešimir Lacković
Ivica Obrvan

trener PPD Zagreba

Teško se pripremati za istog protivnika kada su sve utakmice jako važne, a tenzije visoke. Pobjednik bi dobio znatnu prednost u borbi za prvaka. Igramo kod kuće na domaćem terenu, nakon što smo osvojili Kup, naši su igrači puni samopouzdanja i vjerujem da smo favoriti. Vjerujem u pobjedu, koja bi nas približila osvajanju prvenstva Hrvatske.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana