Sport
SPUŠTANJE ZAVJESE NA JOŠ JEDNU SEZONU

Sve je jasno, ali neka Osijek bar razbije i to prokletstvo
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
Priliku će dobiti igrači iz drugog plana, ali balans će biti važan - kaže Bjelica

Nema dvojbe kako svi u Gradskom vrtu jedva čekaju kraj sezone u kojoj su opet bili tako blizu, a ostali su tako daleko od osvajanja naslova prvaka.



Za kraj čeka ih gostovanje koje im nije baš najdraže na svijetu, ono u Velikoj Gorici. Možemo samo zamišljati kakav bi to naboj, ali i tjeskoba bili da su bijelo-plavi nogometaši na njega putovali s izgledima za osvajanje titule. Ovako će tamo igrati "za fritule", ali svejedno taj susret za njih ima određeno značenje.

Ozbiljnost


Jasno, ne rezultatski, nego glede sljedeće sezone. Kao što je vrijedilo u prošlom kolu u susretu protiv Lokomotive u Gradskom vrtu kada se trebalo od domaćih navijača oprostiti pobjedom, tako vrijedi i za taj susret jer je uvijek poželjno sezonu završiti u pozitivnom tonu. Nenad Bjelica je protiv Lokomotive malo promiješao kadrovske karte, a u drugom dijelu tog susreta priliku je dao i nekim igračima koji su imali malu ili čak nikakvu minutažu u drugom dijelu sezone, pa nešto slično treba očekivati i protiv Gorice.

- Rekli smo da ćemo dati šansu pojedincima koji su manje igrali u proljetnoj polusezoni. Sigurno ćemo i u Gorici napraviti nešto slično, ali svejedno će nam cilj biti balans u momčadi. Bez obzira na to što susret nema natjecateljske težine, igrači trebaju shvatiti tu utakmicu najozbiljnije jer sezonu želimo zaključiti na pobjednički način. Vjerujem u dobru utakmicu s naše strane koju ćemo, kao i uvijek, nastojati pobijediti - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Ako ništa drugom Osječani u tom susretu imaju priliku drugi put u povijesti, ali i zaredom sezonu završiti s više od 70 bodova. Prošla sezona ostaje nedostižna jer su u njoj uzeli 77, a sada su na 68 bodova.

Razbiti prokletstvo


Eventualnom pobjedom razbili bi i prokletstvo stadiona u Velikoj Gorici jer su tamo bez punog uspjeha još od kraja 2018. godine. Kada već nema važne rezultatske težine, onda se treba motivirati i takvim stvarima. Uza sve to Nenad Bjelica već vjerojatno u glavi ima jasne projekcije momčadi za sljedeću sezonu, a susret u Velikoj Gorici za neke bi mogao biti prilika da se nađu u njima ako trenutačno nisu. U igračkom kadru osječke momčadi postoji određeni broj igrača koji su bili prilično nedorečeni ove sezone i kao takvi teško da će biti nužni u novom prvenstvu, kada će bijelo-plavi imati ambicije treći put zaredom krenuti u lov na titulu prvaka. Naravno, na stolu je i klupski ugled, pa su sve to razlozi zbog kojih osječka momčad to gostovanje ne smije doživjeti kao "šetnju po parku". Baš zbog svega nabrojenog ne treba očekivati kako će Bjelica praviti baš nekakve revolucionarne promjene u momčadi. Može se očekivati kako će na teren na početku poslati sastav vrlo sličan onom koji je započeo susret s Lokomotivom. Opet, možda će taj susret iskoristiti za isprobavanje nekih taktičkih varijanti, što na kraju ne bi smjelo utjecati na kvalitetu izvedbe ako će pristup susretu biti na potrebnoj razini. Ne treba zaboraviti ni na neutaživu Bjeličinu žeđ za pobjeđivanjem.

Uglavnom, pred bijelo-plavima je posljednji ovosezonski ispit, pa trebaju zapeti kako bi na odmor otišli u dobrom raspoloženju jer pripreme za novu sezonu počet će vrlo brzo. Nakon susreta u Velikoj Gorici imat će 20-ak dana odmora, a onda će sve krenuti ispočetka.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike