Sport
RADNO LJETO ZA BARAKUDE

Tucak pomlađuje momčad i fokusira se na EP u Splitu
Objavljeno 19. svibnja, 2022.
Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak dostavio je FINA-i širi popis igrača s kojima računa tijekom ljetnih priprema za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj u lipnju. Svjetska smotra održat će se u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja 2022., s tim da će Barakude prvi dio natjecanja odigrati u Debrecenu, gdje će se nadmetati reprezentacije skupine B. Hrvatska natjecanje otvara 21. lipnja s Grčkom, zatim u skupini B igra s Njemačkom (23. lipnja) i Japanom (25. lipnja).

- Kako vrijeme bude prolazilo, prema pravilima FINA-e, suzit ćemo popis te po završetku priprema odrediti konačnih 13 igrača koji će otputovati na Svjetsko prvenstvo u Mađarsku. Kao što znamo, očekuju nas nikada kraće pripreme i manje vremena za rad s posve pomlađenom reprezentacijom. Ipak, bez obzira na to, mi ćemo i dalje biti momčad koja će ima najveće ambicije. Te pripreme uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u trajanju od samo desetak dana, kao i završetak klupske sezone u kojoj nam igrači dolaze maksimalno iscrpljeni, ne idu nam u prilog, no kako nama, tako i drugim reprezentacijama - kazao je izbornik Tucak, koji ustraje u namjeri da stvori novu, bitno pomlađenu reprezentaciju.

- Mi okupljamo pomlađenu reprezentaciju, pa se nadam da ćemo u tom iznimno kratkom vremenu uspjeti ispraviti pogreške koje smo uočili na turniru Svjetske lige u Podgorici i spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva - dodao je Tucak te naglasio kako je glavni fokus hrvatske vaterpolske reprezentacije ovo ljeto Europsko prvenstvo koje će se u Splitu održavati od 27. kolovoza do 10. rujna.

Pripreme za svjetsku smotru Tucakova momčad počinju 14. lipnja u Puli utakmicom Hrvatska - Italija, a potom slijedi kratko okupljanje u Zagrebu i put u Mađarsku. Nedugo nakon SP-a počinju pripreme za Euro, a njihov start je 18. srpnja. Nakon tog okupljanja slijedi turnir u Cagliariju, pripreme u Šibeniku i turnir u Beogradu, da bi naposljetku Barakude 24. kolovoza došle na poprište EP-a, u Split.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike