Sport
KAKAV PEH

Pogodio ga čep od pjenušca, pa odustao od Gira
Objavljeno 19. svibnja, 2022.
Eritrejski biciklist, 22-godišnji Biniam Girmay, u samo nekoliko sati iz junaka se pretvorio u tragičara. Eritrejac je senzacionalno slavio na 10. etapi Giro d‘Italia, a onda je nesretno sam sebi ozlijedio oko i morao je odustati od daljnje utrke. Nenaviknut na pobjednička postolja, Girmay je u slavlju nespretno otvorio pobjednički pjenušac, bocu nije držao u rukama, već je bio nagnut nad nju, a kad je oslobodio čep, on je izletio i pogodio ga u lijevo oko. Girmay je završio u bolnici, a u dogovoru s vodstvom momčadi odlučeno je da neće nastaviti utrku na kojoj je postao prvi tamnoputi Afrikanac koji je osvojio etapu na Grand Tour utrci.

- Nažalost, danas nisam bio u stanju startati jer je mom oku potreban odmor. Veselim se novim utrkama - rekao je Girmay u videoporuci objavljenoj na Instagram profilu njegove momčadi Intermarche-Wanty Gobert

U utorak smo imali fantastičan trenutak, a pet minuta poslije doznali smo da je Bini imao nesreću na podiju - poručio je sportski direktor momčadi Valerio Piva. I. Li.
Najčitanije iz rubrike