Osijek
SANACIJA PJEŠAČKIH STAZA U LASLOVU

Uskoro 760 metara nove staze
Objavljeno 18. svibnja, 2022.
U Laslovu, selu ernestinovačke općine koje je bilo devastirano u agresiji tijekom Domoviskog rata, odradit će se velika sanacija pješačkih staza. Riječ je o projektu u koji je ušla Općina Ernestinovo u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

- Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je odluku o financiranju lokalnih razvojnih projekata iz državnog proračuna, a među njima je naš projekt sanacije pješačkih staza u Laslovu. Nakon pripreme i prijave projekta na natječaj sada nam slijedi potpis ugovora s Ministarstvom, izbor izvođača radova i samo izvođenje planiranih poslova tijekom kojih će se sanirati staze na lijevoj strani Trga hrvatskih branitelja i Ulice Vladimira Nazora, do Kolodvorske ulice, a riječ je o trasi ukupne duljine 760 metara. Ukupna vrijednost ovog novog komunalnog projekta je 810.000 kuna, od čega nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo potporu od 250.000 kuna. Ostatak sredstava osiguravamo mi iz proračuna naše općine. Postojeće staze s lijeve strane na planiranoj trasi će se sanirati kroz ovaj projekt, a nadamo se da ćemo uskoro krenuti i sa sanacijom ostalih staza u onim zonama naselja u kojima je kanalizacija završena - kaže ernestinovačka načelnica Marijana Junušić.

Svjesni činjenice da desna strana navedene ulice u jednom dijelu nema izgrađeni nogostup, tom su problemu odlučili doskočiti radovima u sklopu izgradnje biciklističko-pješačkih staza naselja Laslova, koje će se protezati duž glavne laslovačke ulice, s lijeve strane Ulice pobjede i s lijeve strane Školske ulice. Za navedeni projekt ishodili su, kaže Junušić, svu potrebnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu te spremni očekuju raspisivanje natječaja na koji će se prijaviti.

- Vodimo računa o gradnji infrastrukture u onim područjima u kojima je završena izgradnja kanalizacije, a u onim dijelovima gdje kanalizacija nije završena, staze će se graditi odmah nakon izgradnje kanalizacijskoga sustava, s sve kako bismo naša skromna proračunska sredstva iskoristili na najučinkovitiji način i da se ne bi iznova rušile kada krene izgradnja kanalizacije.



Novoizgrađene staze bit će reprezentativni dio koji će svim stanovnicima Laslova pokazati kako će izgledati sve staze u Laslovu nakon sanacije i izgradnje. Radujemo se radovima i sanaciji staza te nastavku našeg svekolikog razvoja i izgradnje - pojašnjava Junušić.D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike