Regija
U ŽUPANJI ODRŽAN SAJAM EU FONDOVA

Izloženi su projekti
financirani iz EU-a
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
ŽUPANJAU okviru obilježavanja Europskog tjedna, Lokalna agencija za razvoj "Vjeverica", u suradnji s Gradom Županja i Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije, organizirala je na Trgu kralja Tomislava Sajam EU fondova na kojemu su izloženi brojni projekti financirani iz europskih fondova s ciljem gospodarskog i sveukupnog razvoja i povećanja kvalitete života na tom području.Predstavljena su iskustva u njihovoj provedbi, kao primjeri dobre prakse i motivacija za intenzivnije korištenje europskih fondova. Korisnici su gradovi, općine, udruge, škole, poduzetnici, OPG-ovi, svi društveni čimbenici. Nazočnima se prigodnim riječima obratio domaćin, županjski gradonačelnik Damir Juzbašić. Posjetitelji su mogli dobiti informacije o tome kako se upustiti u uspješnu poduzetničku priču uz pomoć europskih sredstava i razmijeniti kontakte, a upoznati su i s trenutačno raspisanim natječajima. U razgovoru s brojnim izlagačima imali su priliku dobiti bolji uvid u to na koji način projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja u lokalnim zajednicama te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

Ravnateljica Razvojne agencije VSŽ-a Zrinka Čobanković istaknula je kako oni tradicionalno već dugi niz godina raznim aktivnostima obilježava EU tjedan, a uključuju se i svi korisnici koji su ostvarili nekakve projekte i osigurali nepovratna sredstva kroz EU, ili neke druge izvore financiranja. "Svaku iskazanu potrebu pokušavamo uobličiti u mogućnost za povlačenje sredstava i na raspolaganju smo svim potencijalnim korisnicima u pripremi i provedbi projekata", kazala je.

Iznijela je podatak da je najistočnija županija u zadnjih pet godina putem projekta povukla 3,8 milijardi kuna nepovratnih sredstava, a u sljedećem razdoblju na raspolaganju je 25 milijardi eura.

Sajam je organiziran s ciljem da se svim potencijalnim korisnicima pokaže da se kvalitetnim projektima može uspjeti u povlačenju sredstava iz EU fondova, da ih se dodatno motivira, jer uz volju i upornost rezultati neće izostati, o čemu najbolje svjedoče na ovome sajmu izloženi projekti. M.L.O.
U posljednjih pet godina putem projekata najistočnija županija povukla je 3,8 milijardi nepovratnih kuna

Možda ste propustili...

RAVNATELJSTVO NAŠIČKE BOLNICE KOD ČEŠKOG VELEPOSLANIKA

Suradnja zdravstvenih ustanova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJUBIČASTA POLJA MAKA FOTOATRAKCIJA

Kod Topolja više od stotinu hektara zasijano je makom

2

UREĐENJE PONOSA BIVŠEG TRGOPROMETA

Bivšu robnu kuću Roma kupila tri Đakovčanina

3

ŠEST PLANINARA OSVOJILO “SLAVONSKI MOUNT EVEREST” ZA 9 DANA

Slavonski planinarski put
od 292 km s 35 kontrolnih
točaka prošli su za 96 sati