Sport
TELEMACH DAN SPORTA NA “SREDNJIKI”

Zrinjevac, Retfala i najbrži mladi Osječani idu u Split
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
Velikim okupljanjem u Osijeku Plazma SIM završile su turneju po Slavoniji

Bilo je jako vruće, u gradu je vladala prava ljetna temperatura, ali bio je to lijep i ugodan dan na osječkom Srednjoškolskom igralištu, s kojeg je od jutarnjih do ranih poslijepodnevnih sati odjekivao smijeh, veselje, navijanje... Bilo je i razočaranja, ali samo kratkotrajnog, oni koji su gubili malo su se ljutili, ali su se brzo utopili u razdraganom mnoštvu i shvatili da ipak nije najvažnije uvijek biti najbolji. Važno je provesti dan na zraku, u dobrom druženju i sjajnoj atmosferi.Za taj lijepi dan na "Srednjiki" zaslužan je Telemach Dan sporta, koji je u četvrtak gostovao u Osijeku. Okupio je osnovnoškolce iz cijelog Osijeka, koji su se nadmetali u graničaru i atletici, usput se zabavljali, ali i malo se educirali o ekologiji i očuvanju okoliša.

U svečanom programu paljenja plamena Igara u svom gradu i županiji sudjelovali su Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko- baranjske županije i izaslanik župana Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, Robert Seligman, predstavnik Odsjeka za sport Osijeka, i Alan Kerže, pomoćnik glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Osijeka. Baklju je u pratnji mladih Osječana donio Antonio Krajinović, član Kickboxing kluba Sveti Duh i najbolji sportaš grada u 2021. godini. Bilo je cike, vike i veselja tijekom sportskih nadmetanja, a naslov najboljih u graničaru ponijeli su sastavi Zrinjevca i Retfale. U atletskom dijelu programa slavili su Lana Barišić, Roko Čes, Fabian Šmit i Klara Zeko. Svi pobjednici iz Osijeka izborili su odlazak na završno nadmetanje Sportskih igara mladih, koje će se i ovog ljeta održati u Splitu.

- Jako smo ponosni što svake sezone svjedočimo još većem odazivu djece i mladih na naše sportske i edukativne programe u cijeloj Slavoniji, a posebno u Osječko-baranjskoj županiji, u kojoj ćemo ove godine uz pomoć Županije organizaciju turnira omogućiti u još većem broju gradova i mjesta - istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Osječko-baranjska županija će, uz Telemach Dan sporta, ove godine biti domaćin Kinder turnira u košarci, Coca-Cola Cupa u nogometu, HEP turnira u rukometu, Hrvatska pošta Cupa u tenisu, šahu i stolnom tenisu.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIJELO-PLAVI GLEDAJU PREMA KVARNERU

Osijeku zanimljiv Pavičić, a Zekić bi posudio Dakua

2

TALIJANI NAGAĐAJU, PREDSJEDNIK OSIJEKA I DALJE ŠUTI

Bjelica, ipak, (ne) odlazi

3

PRIMAG BEZ PREMCA NA ODBOJKAŠKOJ ZAVRŠNICI SREDNJIH ŠKOLA

Prvaci države u potrazi za sredstvima za put u Brazil