Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Više od 19 mil. kuna od svadbi u Osijeku i Belišću stavili u džep
Objavljeno 29. travnja, 2022.
Podignuta je optužnica protiv 37-godišnjaka i 67-godišnjaka zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, te ih se tereti da su ukrali više od 19 milijuna kuna. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku za dvojac tvrdi da je od 1. siječnja 2015. do 27. srpnja 2019. u Osijeku i Belišću, zajedno i prema prethodnom dogovoru, počinio navedeno kazneno djelo u nakani da si pribavi veliku nepripadnu materijalnu dobit.

Prvookrivljenog, direktora trgovačkog društva iz Osijeka, tereti se da je djelo počinio iako je bio svjestan da je poslove društva dužan voditi s pozornošću urednoga i savjesnoga gospodarstvenika, a drugookrivljenog, prokurista navedenog trgovačkog društva, tereti se da je djelo počinio iako je bio svjestan da je dužan skrbiti se o interesima društva te u svim poslovima koje poduzima postupati u skladu s načelom savjesnosti i poštenja te pozornošću dobroga gospodarstvenika.

Tereti ih se da prilikom naplate usluga organiziranja svadbenih svečanosti u ime društva većinu novca (u gotovini) dobivenoga naplatom od korisnika navedenih usluga nisu evidentirali u poslovnim knjigama navedenog društva niti su ga polagali na žiroračun društva, nego su ga, iako svjesni kako će time društvu nanijeti znatnu štetu, zadržali za sebe. Tereti ih se da su si pribavili imovinsku korist od 19.118.543 kune na štetu društva. S.Lacić



Sandra Lacić
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike