Sport
BIVŠI NOGOMETAŠ OSIJEKA OSUĐEN ZBOG VERBALNOG OBITELJSKOG NASILJA

Peri 2000 kn kazne zbog uvreda bivšoj supruzi
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
Bivši nogometaš Osijeka, a odnedavno zagrebačkog Dinama Petar Bočkaj, osuđen je zbog verbalnog obiteljskog nasilja prema bivšoj supruzi, zbog čega će morati platiti kaznu od 2000 kuna te još 200 kuna troškova sudskog postupka. Bočkaj je proglašen krivim zbog vrijeđanja bivše supruge s kojom ima dijete, a kojoj je u kolovozu 2020. godine poslao SMS uvredljivog sadržaja.

Tada je Bočkaj htio čuti dijete, na što mu je bivša supruga, kada ju je nazvao, rekla da je na rođendanu, nakon čega ju je izvrijeđao prvo u pozivu, a potom i SMS-om. Svemu tome svjedočila je prijateljica bivše supruge 25-godišnjeg nogometaša koja je s njom bila u automobilu te su zajedno otišle na policiju i to prijavile.

Na sudskom postupku Bočkaj nije negirao ništa od toga, sve je priznao, ali je i rekao kako "ni u jednom trenutku istom porukom koju je uputio bivšoj supruzi nije imao namjeru kod nje izazvati strah, uznemirenost, ili povrijediti joj dostojanstvo". Dodao je i da je napisao sve u afektu, jer mu bivša supruga rekla kako ne može telefonski čuti svoje dijete. Sud je odlučio ružne riječi kazniti, pa Bočkaj mora platiti.

Pred Bočkajem će uskoro biti nastavak još jednog sudskog postupka, onog za izazivanje prometne nesreće u ožujku 2019. godine, kada se u alkoholiziranom stanju svojim automobilom zabio u trgovinu benzinske crpke u Kanižlićevoj ulici, u Osijeku. Tom prilikom lakše ozljede pretrpjele su dvije djelatnice, a Bočkaj je napustio mjesto nesreće. Suđenje bi se trebalo nastaviti 2. veljače. G.R.
Najčitanije iz rubrike